vko.29 // 20.7.2024

HJK nousi kärkipaikalle (HJK-FC Haka 2-0)

Kuva: Mira Lönnqvist

HJK ja FC Haka ottivat yhteen Veikkausliiga -klassikossa Bolt Arenalla Helsingissä. Kotijoukkue oli jälleen kotikentällään vahvempi ja vei ottelun nimiinsä 2-0 -lukemin.

Hyvin pelissä mukana ollut Haka sai kylmää vettä niskaansa 23. minuutilla, kun Topi Keskinen vei kotijoukkueen 1-0 -johtoon rangaistuspotkusta. Tuomari Ville Nevalainen vihelsi pallon pilkulle Rodrigo Macedon kopautettua Lee Erwinia sääreen rangaistusalueen sisällä. Pallon taakse astellut Keskinen sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan Anton Lepolan aavistaessa toiseen nurkkaan.

Valkopaidoilla ei ollut ensimmäisellä jaksolla pelillisesti mitään hätää ja joukkue pystyi rakentamaan peliä maltillisesti, mutta varsinaiset vaaralliset maalipaikat jäivät puuttumaan. Anton Lepola puolestaan ei ihan yhtä helpolla päässyt ja venyikin kertaalleen huipputorjuntaan ottelun ensimmäisen 45-minuuttisen aikana. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty ja näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 -johdossa.

Ottelu sain Hakan kannalta synkän käänteen toisen jakson alulla, kun Lee Erwin sai Santeri Hostikan lähettämän kulmapotkun takatolpalle, mistä ex-Haka -hyökkääjä ei erehtynyt vaan iski suoraan ilmasta pallon Lepolan jalan vierestä maaliin 53. minuutilla.

HJK sai maalin jälkeen vahvan otteen ja loi useammankin vaarallisen maalipaikan, mutta Lepola venyi Hakan maalilla huipputorjuntoihin ja sai pidettyä lukemat edelleen 2-0.

Myös Haka onnistui saamaan pallon maaliin ottelun loppupuolella, mutta Elias Mastokangas oli ehtinyt paitsioon tilanteessa ennen, kuin ohjasi keskityspallon sisään maalin edustalta.