AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 27.7.2024

Hetemaj uskoo EIF:n mahdollisuuksiin - "Osoittanut olevansa sitkeä joukkue"

Hetemaj uskoo EIF:n mahdollisuuksiin - "Osoittanut olevansa sitkeä joukkue"

EIF saa sunnuntaina kotikentälleen KuPS:n. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Ruudun kierroksen otteluna nähdään EIF:n ja KuPS:n välinen kohtaaminen, jossa on tärkeitä pisteitä jaossa molemmille joukkueille. Ruudun asiantuntija Mehmet Hetemaj uskoo EIF:n yllätysmahdollisuuksiin.

EIF lähti monien papereissa selvänä putoajakandidaattina kauteen, mutta joukkue on osoittanut kuuluvansa liigatasolle ja taistelee suorasta säilymisestä.

- EIF on tiedostanut mihin heidän rajansa riittävät. Kun heillä on se itselläänkin tiedossa, niin ei tuollainen yksittäinen 0-7-tappio vie itseluottamusta. Ennakkoon ajateltiin, että EIF:lle voi tulla vaikea kausi, mutta he taistelevat vielä suorasta sarjapaikasta. Lisäksi se on osoittanut olevansa sitkeä joukkue kärkijoukkueille, Hetemaj analysoi.

EIF saa vieraakseen mestaruudesta taistelevan KuPS:n, joka pelasi vielä torstaina Konferenssiliigan karsintaa norjalaista Tromssaa vastaan. Edellisessä liigaottelussaan KuPS kierrätti kokoonpanoaan paljon ja Hetemaj'n mukaan liiallisessa kierrättämisessä piilee omat riskinsä.

- KuPS kierrätti edellispelissään paljon pelaajia ja heillä oli Lahtea vastaan kahdeksan uutta pelaajaa avauksessa. Kun muutoksia on noin paljon, niin silloin valmennuksellakin on vaikeuksia ennustaa, että miten homma toimii kentällä. KuPS hoiti hommansa Lahtea vastaan kuitenkin hienosti.

- Mielestäni kahdeksan pelaajan vaihto on liikaa. Neljäkin on liikaa. Se sotkee sitä kemiaa kentällä. EIF:llä on siinä iskun paikka enkä ihmettelisi, jos he saisivat vähintään pisteen napattua ottelusta, ennakoi Hetemaj.

Vaikka ottelun lähtökohdat ovat ennalta selvät, näkee Hetemaj EIF:llä olevan saumat yllättää.

- EIF varmasti pyrkii pelaamaan mahdollisimman kauan matalalla blokilla ja hyökkäämään vastaan. Mitä pidempään ottelu menee maalittomassa tilanteessa, niin KuPS:n on nostettava riskitasoaan ja se avaa samalla tiloja selustassa. KuPS:n on käytännössä pakko voittaa, sillä SJK ja HJK pelaavat viikonloppuna kotonaan ennakkoon heikompia vastustajia vastaan ja niistä on varmasti budjetoitu kolme pistettä.

EIF-KuPS sunnuntaina 28.7. kello 17.00 alkaen. Hetemaj'n lisäksi studiossa nähdään asiantuntijana Tuija Hyyrynen ja keskustelua johtaa Lassi Hurskainen. Studiolähetys alkaa kello 16.15.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.


Lisää uutisia