vko.31 // 3.8.2024

FC Lahti taisteli ison voiton (FC Lahti-HJK 2-1)

FC Lahti nappasi kauan kaivatun voiton, kun Helsingin Jalkapalloklubi kaatui Hiihtiksen sateessa lukemin 2–1.

Kotijoukkue FC Lahti sai kylmää vettä niskaansa heti ottelun alussa, kun Samuel Pasanen sai pallosta kovan iskun päähän ja tuupertui kentän pintaan. Pasanen joutui jättämään kentän ja nuorukainen vietiin sairaalaan. Tilalle tullut Tommi Jäntti kuitenkin näytti, että Lahden penkiltä löytyy laajuutta.

Lahti puolusti koko ensimmäisen jakson tiiviisti, mutta vierasjoukkue Helsingin Jalkapalloklubi onnistui murtamaan lahtelaispuolustuksen jakson puolivälissä. Noah Pallas pelasi matalan pallon keskelle. Lee Erwin oli jäänyt pilkun kohdille vapaaksi ja sai putata pallon maaliin.

Sateinen keli teki pallosta liukkaan ja kumpainenkin joukkue yritti myös kaukolaukauksia. Luke Ivanovicin tulinen veto pysähtyi Thijmen Nijhuisin hyppysiin. Myös Lahden maalilla Osku Maukonen onnistui liimaamaan liukkaan pallon.

Lahti onnistui iskemään tasoitusosuman vielä ensimmäisellä jaksolla. Benjamin Mulahalilović sai pallon linjojen välissä ja pelasi sen linjan taa. Michael López liikkui tyhjään tilaan ja pääsi ampumaan. Tarkka veto upposi maaliin ja räjäytti Hiihtiksen kauden ennätysyleisön. Maalin jälkeen Luquinhas ampui vielä tulisesti, mutta torjunnan jälkeisessä irtopallossa ei ollut lahtelaisia. Tauolle lähdettiin 1–1-tasatilanteessa.

Toisen jakson alussa HJK tuli vahvasti, mutta Lahti kesti. Maukonen nollasi Luke Plangen, joka pääsi nokikkain nuoren kassarin kanssa. Topparikolmikko Mikko Viitikko, debyyttiään pelannut Felix Strauß ja Matias Vainionpää blokkailivat suurella sydämellä tarvittavat vedot.

Jaksoa oli takana reilu kymmenen minuuttia, kun Lahti iski kesken Klubin painostuksen. López katkaisi syötön ja karkasi läpiajoon. Argentiinalainen viimeisteli varmasti jo toisessa perättäisessä ottelussa toisen maalinsa ja vei Lahden johtoon. Maalin jälkeen Lahdella oli vielä kaksi maukasta paikkaa, kun sekä López että Ivanovic ampuivat tulisesti. Nijhuis torjui molemmat pallot eteensä ja Klubin puolustus joutui tähtäilemään purkupalloissaan paniikissa Häränsilmää.

Ottelun lopusta tuli jälleen selviytymistaistelu, mutta viikolla joukkue oli harjoitellut oman rangaistusalueen puolustamista. Maukonen napsi tarvittavat pallot ja koko joukkue pelasi uhrautuvasti. Näin HJK:n kannattajat joutuivat poistumaan pettyneinä Keravan junalla kotiin, sillä Hiihtiksellä juhli liki 4000-päinen lahtelaisjoukko.