AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 15.8.2024

FC Lahti parantanut otteitaan – ”Olemme oikealla tiellä”

FC Lahti parantanut otteitaan – ”Olemme oikealla tiellä”

Mikko Viitikko uskoo parempaan FC Lahteen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti on parannellut osakkeitaan Veikkausliigan häntäpäässä ja on kahden peräkkäisen voiton siivittämänä jättänyt viimeisen sijan taakseen. Lahtelaisten kapteeni Mikko Viitikon mukaan joukkue on menossa oikeaan suuntaan.

Viitikko vieraili Suplan Veikkausliiga-podcastissa kertomassa kuulumisiaan. Kahden peräkkäisen voiton jälkeen hymyt ovat herkässä lahtelaisten leirissä.

- Tosi hyvää kuuluu, kaksi voittoa putkeen, niin on syytä hymyillä, mutta työtä on vielä paljon edessä. Olemme oikealla tiellä ja olemme päässeet uuden valmentajan, Ricardon, pelikirjoihin kiinni ja kehitytään siinä joka pelissä. Olemme hyvällä tiellä ja meidän pitää vaan jatkaa positiivisesti eteenpäin, Viitikko avaa tunnelmiaan.

FC Lahden kausi on ollut haastava ja joukkue pelasi lähes kolme kuukautta ilman voittoa. Voitottomien otteluiden putki venyi peräti 11 ottelun mittaiseksi ennen kuin Lahti kukisti kotonaan HJK:n 2-1. Vaikeasta kaudesta huolimatta Viitikko kertoo tunnelman olleen joukkueessa koko ajan hyvä.

- On ollut koko kauden hyvä ilmapiiri, vaikka ei ole lähtenyt käyntiin. Mutta totta kai, nyt pari voittoa, niin ei ole niin stressaavaa. Muuten tosi hyvä ilmapiiri kopissa. Me olemme tosi nälkäisiä, haluamme voittaa seuraavan pelin ja sitten seuraava peli. Päästä ylemmäksi sarjataulukossa.

Viitikon mukaan joukkue ei ole tällä kaudella yltänyt tasolleen, mutta merkkejä paremmasta on näkyvissä.

- Mielestäni meillä on paperilla hyvä joukkue ja hyviä yksilöitä. Emme ole missään vaiheessa saaneet sitä täyttä potentiaalia hyödynnettyä täysin. Ehkä se johtuu siitä, että emme löytäneet sitä pelitapaa. Meillä on paperilla hyvä joukkue ja meidän pitäisi olla sarjataulukossa korkeammalla, mutta olemme nyt matkalla sinne.

Viitikon mietteitä kuunneltavissa lisää Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

FC Lahden kausi jatkuu sunnuntaina vierasottelulla IFK Mariehamnina vastaan. Ottelu alkaa kello 18.30.

Lisää uutisia