AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 16.8.2024

FC Lahden Viitikko kehuu Duarten vaikutusta – ”Tuli ryminällä sisään”

FC Lahden Viitikko kehuu Duarten vaikutusta – ”Tuli ryminällä sisään”

Ricardo Duarte on aloittanut vahvasti FC Lahdessa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti on ollut 1,5 kuukautta Ricardo Duarten alaisuudessa. Mikko Viitikon mukaan portugalilaisluotsin ajatukset ovat hiljalleen iskostumassa pelaajien mieliin.

FC Lahden kausi lähti vaikeasti liikkeelle ja seurajohto päätti tehdä muutoksia vaihtaessaan juhannuksen tienoilla valmentajaa. Muun muassa Gnistanista ja AC Oulusta tuttu Ricardo Duarte otti lahtelaisten ohjat käsiinsä ja työn tulokset ovat alkaneet hiljalleen näkyä. Viitikko kehuu portugalilaisen vaikutusta joukkueen tekemiseen.

- Ricardo toi aika paljon kurinalaisuutta joukkueeseen. Hän tuli tavallaan ryminällä sisään ja heti otti hyvin homman haltuun. Rupesimme heti työstämään pelitapaa ja hän kertoi, että hän on ollut näissä tilanteissa ennenkin ja hän tietää, että jos me teemme asioita oikein, niin me pystymme kääntämään tämän homman, Viitikko avaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

- Jotenkin hyvällä auktoriteetilla tuli sisään ja mielestäni tosi selkeän viestin antanut joukkueelle, miten haluamme pelata. Olemme työstäneet sitä ja nyt kaksi voittoa putkeen. Mielestäni meidän pelissä näkyy jo jatkumoa edellisiin ja olemme saaneet sitä pelitapaa sisään ja kaikki alkavat tietää kentällä, mitä me haluamme tehdä. Se on tärkeää, Viitikko.

Viitikon mietteitä kuunneltavissa lisää Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

FC Lahden kausi jatkuu sunnuntaina vierasottelulla IFK Mariehamnina vastaan. Ottelu alkaa kello 18.30.

Lisää uutisia