AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 24.8.2024

Mestaruustaistelun kannalta jännittävä kierros edessä – ”Paljon mielenkiintoisia elementtejä”

Mestaruustaistelun kannalta jännittävä kierros edessä – ”Paljon mielenkiintoisia elementtejä”

SJK ja Gnistan ovat pääosassa Ruudun studio-ottelussa. (Kuva: Juhani Järvenpää)

Veikkausliigan runkosarja lähenee loppuaan ja edessä on enää kaksi kierrosta ennen sarjan jakautumista kahtia. Ruudun asiantuntija näkee tulevan kierroksen erityisen kutkuttavana etenkin mestaruustaistelun osalta.

KuPS lähtee kierrokselle piikkipaikalta neljän pisteen erolla HJK:hon ja perässä seuraavat tasapistein SJK ja Ilves kuusi pistettä kuopiolaisista. Ilves on kärkijoukkueista ensimmäisenä tulessa lauantaina kohdatessaan kotonaan EIF:n. HJK saa sunnuntaina vieraakseen kovavireisen FC Interini, KuPS isännöi IFK Mariehamnia ja SJK päättää kierroksen maanantain Ruudun studio-ottelussa kotikentällään Gnistania vastaan.

- Hieno kierros tulossa, jossa on paljon erilaisia ja mielenkiintoisia elementtejä. Jos katsotaan kärkijoukkueiden otteluita, niin oletusarvoisesti KuPS ja Ilves ottavat kotivoitot. Jos KuPS voittaa ja HJK pupeltaa Interiä vastaan, niin ero alkaa olla aika iso. Siinä mielessä sanoisin, että HJK:lla ja SJK:lla on jo vahva pakkovoittamisen paikka tällä kierroksella, Rajamäki arvioi kierroksen lähtöasetelmia.

Helppoja pelejä Rajamäki ei HJK:lle ja SJK:lle povaa.

- Gnistan on pelannut hyvin ja voittanut neljä edellispeliään. Mielestäni Interin kuuluisi olla tällä hetkellä mestaruustaistelussa mukana niillä pelillisillä esityksillä, joita se esittää, eikä taistella paikasta Mestaruussarjassa. Kyllä HJK:lla ja SJK:lla on kovat paineet omissa otteluissaan.

SJK toimii Ruudun studio-ottelun isäntänä maanantain Gnistan-ottelussa. SJK on ollut koko kauden kärkitaistelussa mukana, mutta viime aikoina tulokset ovat alkaneet lipsua.

- Heillä on ollut pientä ailahtelevaisuutta. Välillä heillä on tosi hyviä esityksiä ja sitten tulee vähän vaisumpia. Esimerkiksi Inter oli selkeästi SJK:ta parempi edellispelissä ja ansaitsi siitä voiton. Toisaalta KuPS:aa vastaan SJK pelasi hyvän ja vahvan cupin ottelun, vaikka lopulta hävisikin. Nyt SJK:lla ei ole muuta mahdollisuutta Eurooppaan kuin Veikkausliigan kautta ja heillä on vahva fokus siinä. Helppoa se ei tule olemaan, sillä myös muut joukkueet taistelevat siitä paikasta.

Rajamäki ei laita ailahtelua SJK:n nuoruuden piikkiin.

- Mielestäni he eivät voi piiloutua sen taakse. Heillä on nuori joukkue, mutta he ovat osoittaneet pystyvänsä tekemään tasaisesti tulosta kauden aikana. He ovat itse itselleen nostaneet riman niin korkealle, että heiltä odotetaan voittoja ja he ovat ansainneet ne odotukset peliesityksillään.

SJK-Gnistan maanantaina kello 19.00 alkaen. Studiossa valot syttyvät kello 18.15 ja Rajamäen lisäksi kierroksen tapahtumia ovat puimassa asiantuntija Mika Hilander sekä studioisäntä Tero Karhu.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia