AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 26.8.2024

Gnistan siirtomarkkinoiden suuri onnistuja – ”Tehnyt loistavia hankintoja”

Gnistan siirtomarkkinoiden suuri onnistuja – ”Tehnyt loistavia hankintoja”

AJ Marcucci tuli Gnistanin maalille tänä kesänä. (Kuva: Juhani Järvenpää)

Veikkausliigan viikonvaihteen kierroksen päättää Ruudun studio-otteluna toimiva maanantainen SJK-Gnistan. Ruudun asiantuntija Mika Hilander odottaa mielenkiinnolla tulevaa ottelua.

Ottelun asetelmat ovat jännittävät, sillä SJK on edelleen Veikkausliigan kärkitaistelussa mukana ja Gnistan puolestaan liitää tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa.

- Oletan, että on aika hyvä ottelu tulossa. Gnistan on ollut viime aikoina vahvassa vireessä. SJK sai maistaa Suomen Cupissa aika katkeraa kalkkia ja he voivat tällä hetkellä keskittyä pelkästään Veikkausliigaan. Heidän on pakko voittaa, etteivät mestaruushaaveet karkaa liian kauas.

- Toivottavasti tosi hyvä peli tulossa.

SJK on sarjassa tällä hetkellä neljäntenä yhdeksän pistettä sarjajohtaja KuPS:aa perässä. Hilander korostaa, ettei SJK:lla ole varaa pistemenetyksiin.

- Tällä hetkellä SJK roikkuu vielä mestaruustaistelussa mukana, mutta KuPS on näyttänyt tällä kaudella vahvuutensa ja SJK oli ennen kierrosta kuuden pisteen päässä. Yhtään enempää pisteitä SJK:lla ei ole varaa menettää, mikäli se mielii vielä mestaruustaisteluun.

Gnistan on yksi kesän siirtomarkkinoiden onnistujista, kun joukkueen hankittiin muun muassa maalivahti Anthony Marcucci, keskikentälle Oliver Pettersson ja hyökkäykseen Tim Väyrynen. Hankinnat ovat olleet osasyy Kipinän kurssin muutokseen.

- Gnistan on tehnyt loistavia hankintoja. Jos itse lähtisin rakentamaan joukkuetta, niin tärkeintä on saada keskiakseli kuntoon. Nyt heillä on maalivahti, keskikentän pallollisen pelin kapellimestari sekä ykköshyökkääjä. He ovat tehneet järkeviä hankintoja.

- Odotin vähän, että minkä valinnan Tim Väyrynen tekee, sillä varmasti muitakin joukkueita oli vaihtoehtona kuin Gnistan.

Gnistan on karistanut karsintarajan jo turvallisen tuntuisesti yhdeksän pisteen päähän ja seuraavaksi sen tähtäimessä siintää paikka Eurolopputurnauksessa.

- Siinä on Gnistanille mainio tavoite loppukaudeksi. Heidän kautensa jatkuu alaloppusarjassa, mutta en näe heillä olevan putoamisuhkaa. Paikka Eurolopputurnauksessa olisi heille hyvä tavoite loppukaudeksi.

SJK-Gnistan maanantaina 26.8. kello 19.00. Studio-osuus alkaa kello 18.15 ja Hilander aisaparina nähdään Marko Rajamäki Tero Karhun jakaessa puheenvuorot.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia