AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 15.9.2024

KuPS venytti eroa kärjessä – taistelu mestaruudesta, mitaleista ja sarjapaikoista alkoi

KuPS venytti eroa kärjessä – taistelu mestaruudesta, mitaleista ja sarjapaikoista alkoi

Pirkanmaan derbyssä lauantaina taistellaan myös mitalisijoista. (Kuva: Jimi Soinila)

Veikkausliigan Mestaruus- ja Haastajasarjan avauskierrokset pelattiin viikonloppuna ja panoksia on kaikissa otteluissa riittämiin.

Kierros alkoi jo perjantaina Turusta Haastajasarjan avausotteluilla FC Inter – EIF ja päättyi sunnuntaina niin ikään Haastajasarjan otteluun Gnistan – IFK Mariehamn. Kolmas Haastajasarjan ottelu sekä kaikki kolme Mestaruussarjan ottelua pelattiin lauantaina.

Viikonlopun avausottelussa EIF osoitti, ettei ole luopunut taistelusta ja nousi lisäajan tasoituksen myötä tasapeliin Interin vieraana.

Lauantai alkoi Mestaruussarjan avauskamppailulla HJK-SJK, jossa vierailija nousi perjantain ottelun tapaan lisäajalla pistejakoon. Ilves käänsi Pirkanmaan derbyn kahden maalin tappioasemasta voitokseen ja on yhä tiukemmin kärkikamppailussa. Haastajasarjassa AC Oulu kohensi merkittävästi asemiaan voitolla FC Lahdesta. Iltaottelussa KuPS kaatoi VPS:n ja kasvatti eron kärjessä kolmeen pisteeseen.

Sunnuntaina Gnistan nousi Haastajasarjan kärkeen niukalle voitolla IFK Mariehamnista.

Mestaruus- ja mitalitaistelu on edelleen vahvasti avoinna ja samoin Haastajasarjan puolella kamppailu putoamista ja karsintaan joutumista vastaan. Lisäksi pelataan paikoista Eurolopputurnaukseen, johon pääsevät sijoille 3.-7. sijoittuneet joukkueet – ja myös 8. sijalta, mikäli Suomen Cupin mestari sijoittuu sijoille 1.-7.

Mahdollisuudet ovat käytännössä vielä mihin vain. Alla olevasta taulukosta näet joukkueitten mahdolliset loppusijoitukset ennen viikonlopun kierrosta.

Otteluennakot ovat tuttuun tapaan luettavissa Veikkausliigan sivuilta otteluita edeltävänä iltana. Ennakot löytyvät etusivun "ottelulaatikoiden" valikosta, jonne ilmestyvät myös avauskokoonpanot tuntia ennen kunkin ottelun alkamista ja otteluiden jälkeen niin tilastot kuin otteluraportitkin. Otteluiden aikana live-seuranta tarjoaa reaaliaikaista tietoa niille, jotka eivät pääse seuraamaan otteluita paikan päällä tai Ruudusta.

Veikkausliigan viikonloppuna:

Mestaruussarja
La 14.9. klo 15.00 HJK – SJK 2-2 (1-1)
La 14.9. klo 17.00 Ilves – FC Haka 3-2 (0-1)
La 14.9. klo 19.00 KuPS – VPS 3-1 (1-0)

Haastajasarja
Pe 13.9. klo 18.00 FC Inter – EIF,1-1 (0-0)
La 14.9. klo 17.00 AC Oulu – FC Lahti 3-0 (0-0)
Su 15.9. klo 15.00 Gnistan – IFK Mariehamn 2-1 (1-0)

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia