AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 14.9.2024

Ennakko: Gnistan-IFK Mariehamn

Ennakko: Gnistan-IFK Mariehamn

Kuva: Juhani Järvenpää

Gnistan isännöi IFK Mariehamnia Haastajasarjan avauksessaan sunnuntaina.

Gnistanin asetelmat haastajasarjaan lähdettäessä ovat suorastaan erinomaiset. Sarjapaikka on käytännössä jo Gnistanin hyppysissä, sillä karsijan paikalla oleva FC Lahti on 11 pisteen päässä ja myös IFK Mariehamn sekä AC Oulu ovat turvallisen välimatkan päässä.

Sunnuntain kohtaaminen on joukkueille jo kauden kolmas. Toukokuussa päädyttiin Maarianhaminassa tasaisessa ottelussa 1-1 tulokseen. Elokuun kohtaamisessa pistejako oli jälleen lähellä Gnistanin hallinnasta huolimatta, mutta Joakim Latosen loppuhetkien voittomaali toi keltaisille ansaitun 2-1 kotivoiton.

- Meillä oli silloin vaikeuksia päästä pelirytmiin, mikä lopulta johti ongelmiin. Minusta meidän olisi pitänyt hyödyntää heidän virheensä paremmin ja päästä nopeisiin vastahyökkäyksiin. Siitä huolimatta meillä oli kaikki mahdollisuudet ottaa kolme pistettä ja tulos oli aika katkera, loukkaantumisensa jälkeen pelikuntoon jälleen päässyt IFK-laituri Jayden Reid muistelee.

Runkosarjan päätyttyä Veikkausliiga vetäytyi maajoukkuetauolle, joten Gnistanilla on ollut aikaa valmistautua sunnuntain otteluun. Gnistanin päävalmentaja Jussi Leppälahti kuvailee valmistautumisprosessia seuraavasti.

- Lepäsimme kolme päivää, sen jälkeen on harjoiteltu normaalisti. Ollaan harjoiteltu alkuviikosta kovempaa ja viime päivät herkistelty matsia varten.

Sunnuntaina keltapaidat saavat taistella täysillä kolmen pisteen eteen, sillä vastaan asettuu takuulla taisteluhenkinen vierasjoukkue. Leppälahti vakuuttaa, että Gnistan on huomennakin valmis taisteluun.

- Varmasti tiukka peli tulee, lähdetään pelaamaan täysillä voitosta, Leppälahti sanoo.

Vastustajan vahvuudet ovat vastaavasti hyvin IFK Mariehamnin tiedossa.

- Gnistan on joukkue, joka mielellään prässää pallollista vastustajaa aktiivisesti ja kun heillä on pallo, he löytävät useimmiten tiloja hyökkäyksessä. Gnistan on fyysinen joukkue, joka on hyvin vahva erikoistilanteissa, Reid sanoo.

- On tärkeää, että pystymme vastaamaan heidän fyysiseen peliinsä, mutta meidän pitää myös pystyä pelaamaan omilla ehdoillamme.

Gnistanin terveystilanne on säilynyt hyvänä, mutta pieniä harmeja on tullut maajoukkuetauon aikana. Hyökkääjä Jonas Enkerud joutunee jättämään ottelun väliin harjoituksissa tulleen pienen nilkkavamman vuoksi.

IFK Mariehamnilta ovat sunnuntaina varmuudella sivussa pitkäaikaisloukkaantuneet Noah Nurmi ja Patrik Raitanen sekä pelikieltoaan sovittavat Moustapha Sabo ja Hugo Cardoso.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Leppänen Veli-Matti
4.ET: Manninen Joona


Gnistan - IFK Mariehamn Bolt Arenalla sunnuntaina 15.9. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Gnistanin verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut
Lisää uutisia