AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 19.9.2024

"Se oli vaikea peli, todella kova" - FC Lahti puristi kultaakin kalliimmat pisteet

"Se oli vaikea peli, todella kova" - FC Lahti puristi kultaakin kalliimmat pisteet

FC Lahti otti äärimmäisen tärkeät pisteet. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti näytti alkuun etenevän paraatimarssia voittoon torstaina IFK Mariehamnia vastaan, mutta sai lopulta taistella pisteistä kynsin hampain.

FC Lahti karkasi alle vartissa kahden maalin johtoon ja hallitsi peliä. Toisella jaksolla paine isäntien päässä alkoi kuitenkin kasvaa ja IFK Mariehamn sai lopulta myös kavennuksen, mutta lahtelaisjohto piti loppuun saakka.

FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarten mukaan Lahden ensimmäinen jakso oli hyvä. Hän kaipasi kuitenkin laatua viimeisiin ratkaisuihin. Molempien valmentajien mukaan nurmen kunto laski pelin tasoa, sillä nurmi oli jätetty pitkäksi. Duarte kertoi, että pitkä nurmi väsytti pelaajia normaalia nopeammin ja vaikeutti maata pitkin pelaamista.

– Peli oli ensimmäisellä jaksolla hyvää. Meillä oli sama konsepti, mutta enemmän laatua. Tämä ei kuitenkaan ollut vielä parasta, sillä viimeiset ratkaisut olivat välillä liian heikkoja. Teimme kaksi maalia, mutta olisimme voineet tehdä enemmän. Toisella jaksolla emme olleet enää samalla tasolla. Pitkä nurmi vaikutti meidän pelaamiseemme ja pelin tasoon. Pelaajat väsyivät nopeammin.

- Kestimme ja kärsimme ensimmäisen vartin prässin, mutta meidän olisi pitänyt pystyä kontrolloimaan palloa paremmin. Olen vähän helpottunut tuloksesta. Peli ei ole aina kaunista, mutta olemme tyytyväisiä voittoon. Meillä on vielä kuitenkin pitkä matka tavoitteeseen, Duarte summasi.

FC Lahden keskikenttämies Benjamin Mulahalilović myönsi, että ottelu oli vaikea ja kova. Hän kuitenkin iloitsi lopputuloksesta ja siitä, että joukkue teki töitä loppuun asti joukkueena. Mulahalilovićin mukaan Lahti sai haluamansa tuloksen lopulta vaikeimman kautta.

– Se oli vaikea peli, todella kova. Jouduimme tappelemaan loppuun asti. Ensimmäisellä vartilla paineistimme hyvin vastustajaa. Olimme hyviä ylhäällä ja teimme kaksi maalia. Meillä olisi ollut paikkoja vielä pariin lisää. Puhuimme, että voitamme, jos jaksamme tehdä töitä, kun viereinenkin kaveri tekee töitä ja annamme kaikkemme joukkueelle. Nyt tuntuu hyvältä, mutta meillä on vielä kolme peliä jäljellä, Mulahalilović kertasi.

Lisää uutisia