AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 23.9.2024

​Ilves ja KuPS mestaruuden kiilto silmissä tiistaina Tammelan illassa

​Ilves ja KuPS mestaruuden kiilto silmissä tiistaina Tammelan illassa

Kuva: Jimi Soinila

Veikkausliigan Mestaruussarjan toinen kierros saadaan päätökseen tiistaina Ilveksen ja KuPS:n kohdatessa Tammelan Stadionilla. Mestaruussarjan nimen mukaisesti ottelussa on mestaruuden kannalta vahva taustavire, vaikka ratkaisua ei vielä tiistaina nähdäkään.

Asetelma on kuitenkin selkeä. Ilves tarvitsee voiton noustakseen mukaan toden teolla taistelemaan ykkössijasta. Tällöin tilanne ennen kolmea viimeistä kierrosta olisi se, että KuPS johtaa kahden pisteen erolla tasapisteissä olevia Ilvestä ja HJK:ta – ja mestaruustaistelu täysin avoinna.

Mikäli KuPS puolestaan hakee voiton Tammelasta Ilveksen nousu mestariksi olisi enää teoreettinen mahdollisuus ja KuPS venyttäisi eron kakkosena olevaan HJK:honkin jo viiteen pisteeseen.

Taistelu mestaruudesta ei välttämättä ole edes vain kolmen joukkueen kauppa. Neljäntenä oleva SJK:kin voi vielä yltää ykköseksi ja kaikkien tulosten mennessä sopivasti ristiin, voidaan kauden päätöskierroksen alla olla tilanteessa, jossa sarjataulukon kärjessä neljä joukkuetta on vain yhden pisteen sisällä.

Ilves - KuPS Tammelan stadionilla tiistaina 24.9. kello 19.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia