AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 24.9.2024

Pekka Lagerblom laittaa paineet Ilvekselle – ”Näyttänyt pystyvänsä voittamaan kenet tahansa”

Pekka Lagerblom laittaa paineet Ilvekselle – ”Näyttänyt pystyvänsä voittamaan kenet tahansa”

Ilves isännöi KuPS:aa tiistain huippuottelussa.

Ruudun studio-otteluna nähdään tiistainen Ilves-KuPS. Pekka Lagerblom näkee Ilveksellä olevan ottelussa isommat paineet niskassaan.

KuPS lähtee otteluun Suomen Cupin voitto alla ja sarjan kärkipaikka hallussaan. KuPS:lla on kahden pisteen kaula ottelun enemmän pelanneeseen HJK:hon ja Ilves on viisi pistettä perässä. Voitolla KuPS ottaisi jättiharppauksen kohti mestaruutta, mutta vastaavasti Ilves nousisi voitolla HJK:n kanssa tasapisteisiin.

- Uskon, että Ilveksellä on otteluun lähtiessä isommat paineet. Voitolla he nousisivat Klubin kantaan ja tosissaan mestaruustaisteluun.

- KuPS:lle cup-voitto toi varmasti paljon itseluottamusta, mutta toki lepoaika on aika vähäinen. KuPS on kuitenkin ollut otteluohjelmasta tietoinen ja pystynyt järkevästi huolehtimaan rasituksesta ja levosta. Uskon KuPS:n olevan positiivisella tavalla latautunut otteluun. Voitolla he saisivat tehtyä hyvin välimatkaa Klubiin. Nyt heillä on iskun paikka, jos he haluavat mestaruuden, Lagerblom miettii ottelun lähtökohtia.

Molemmat joukkueet ovat olleet hyvässä iskussa viime aikoina, mutta KuPS on Ilvekselle edelleen voittamaton linnake tämän kauden osalta kuopiolaisten viedessä molemmat edelliskohtaamiset nimiinsä. Lagerblom näkee Ilveksellä olevan kuitenkin aseet KuPS:n kaatamiseksi.

- Ilves on näyttänyt koko kauden, että omalla pelillään he pystyvät voittamaan kenet tahansa tässä sarjassa. Viime ottelussa Hakaa vastaan se kesti tunnin ennen kuin oma sapluuna alkoi toimia, mutta joukkueella on iso usko Rantasen ja muun valmennusjohdon rakentamaan intensiteettiin ja sydämeen, että he pystyvät tukeutumaan siihen. On kiva nähdä, ettei heidän usko omaan peliin lopu, vaan he pelaavat sitä loppuun saakka etsien tiloja vastustajan puolustuksesta ja lopulta vastustaja väsähtää, ja silloin Ilves iskee, Lagerblom ruotii.

Huippuottelu Ilves-KuPS tiistaina 24.9. kello 19.00 alkaen. Studiossa pelit starttaavat kello 18.15 ja Lagerblomin aisaparina nähdään Marko Rajamäki Lassi Hurskaisen toimiessa studioisäntänä.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia