AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 24.9.2024

Ruudun TV-ottelussa jättimäiset panokset - "Tärkein ja isoin peli"

Ruudun TV-ottelussa jättimäiset panokset - "Tärkein ja isoin peli"

Ilves ja KuPS iskevät yhteen Ruudun studio-ottelussa. (Kuva: Jimi Soinila)

Veikkausliigassa pelataan tiistaina mestaruustaistelun kannalta äärimmäisen mielenkiintoinen ottelu, kun Ilves isännöi KuPS:aa. Ottelu on myös Ruudun studiopeli.

Ottelun lähtöasetelmat ovat kutkuttavat, sillä KuPS:lla on viiden pisteen ero Ilvekseen ja joukkueiden välissä on HJK kaksi pistettä KuPS:aa perässä. HJK:lla on ottelu enemmän pelattuna, joten voitolla KuPS:lla olisi mahdollisuus repäistä jo viiden pisteen kaula. Ilveksellä on taas mahdollisuus nousta HJK:n kanssa tasapisteisiin.

- Tämä on tähän mennessä Veikkausliigan osalta ehdottomasti tärkein ja isoin ottelu. Tämän jälkeen on vielä isompia pelejä luvassa, Ruudun asiantuntija Marko Rajamäki herkuttelee.

KuPS palaa Tammelaan toisen kerran muutaman päivän sisään, sillä lauantaina se juhli Suomen Cupin voittoa kaadettuaan jatko-ottelun jälkeen FC Interin 2-1. KuPS palasi Antero Nymanin muistomaljan kera takaisin Kuopioon palatakseen takaisin Tampereelle muutamaa päivää myöhemmin.

- On päivän selvää, että rasitus-, lepo- ja matkustusetu on Ilveksellä. Siinä suhteessa vaaka kääntyy selkeästi Ilvekselle. Vaikka KuPS on varmasti väsynyt, niin voitto tuo lisää nostetta ja ylimääräistä energiaa kumoten väsymyksen tuoman vaikutuksen.

- KuPS sai finaalissa kierrätettyä pelaajia eivätkä kaikki pelanneet 120 minuuttia. Täytyy muistaa, että Ousmane Diawara oli pelikiellossa finaalissa ja tulee nyt levänneenä mukaan. Saku Savolainen, Petteri Pennanen ja Jaakko Oksanen ovat olleet isolla kuormituksella viime aikoina, ja heillä saattaa tuntua, mutta pytyn nostelu varmasti auttaa.

- Ottelun lopputulos ei jää väsymyksestä kiinni. Edessä on rehti vääntö, jossa parempi joukkue voittaa. Ei siinä tarvitse väsymyksellä selitellä.

KuPS nappasi palkintokaappiinsa Suomen Cupin, mutta Rajamäki ei usko kuopiolaisten menestysnälän olevan tyydytetty.

- Veikkaan, että heidän nälkänsä kasvoi entisestään. Tuplamestaruus olisi KuPS:lta käsittämätön suoritus ja heillä on siihen hyvät mahdollisuudet ja kaikki on omissa käsissä. Jos haluaa olla iso seura, niin kuin KuPS haluaa, niin silloin pelaat loppukauden aikana usein ja isoja pelejä.

Huippuottelu Ilves-KuPS tiistaina 24.9. kello 19.00 alkaen. Studiossa puinti käynnistyy 18.15 Lassi Hurskaisen johdolla ja asiantuntijoina nähdään Rajamäen lisäksi Pekka Lagerblom.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia