AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 23.9.2024

Ennakko: Ilves-KuPS

Ennakko: Ilves-KuPS

Kuva: Jimi Soinila

Tammelan Stadionin iltavalaistuksessa nähdään tiistaina kohtaaminen, josta ei panosta puutu, kun Ilves isännöi Mestaruussarjan toisessa kotiottelussaan KuPS:aa.

Sarjan kärkikaksikkoa kiinni ajava Ilves on kuopiolaisista viiden pisteen päässä, joten keltavihreät lähtevät huipputärkeään kamppailuun vain voitto mielessään.

Ilveksen alkaneeseen viikkoon mahtuu kaksi kovaa kamppailua, sillä tiistain KuPS-kohtaamisen ohella ohjelmassa on lauantaina vierasottelu HJK:ta vastaan.

– Yksi peli ja yksi viikko kerrallaan mennään. Kaikki keskittyminen ja fokus on tässä tulevassa KuPS-pelissä, ja olemme varmasti valmiina. KuPS on pelannut tasaisen hyvin läpi kauden. Meidän keskinäiset kohtaamisemme ovat olleet hyvin tasaisia pelejä. Pienet marginaalit merkitsevät paljon ja niin nytkin, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen.

– Täytyy pystyä oikeissa hetkissä prässäämään ylhäältä, mutta sitten toisaalta puolustamaan hyvin matalammaltakin. Ja edelleen se meidän oma hyökkäämisemme ja identiteettimme; kun siellä teemme asiat mahdollisimman hyvin, alkaen pallon liikuttamisesta ja sinne hyökkäysten päättämiseen, niin sitten olemme vahvoilla.

Lauantaina KuPS pääsi juhlimaan Suomen Cupin voittoa, kun joukkue kaatoi Tammelan Stadionilla pelatussa loppuottelussa FC Interin maalein 1–2 jaatko-ottelun jälkeen. Ilveksellä on cupin finaalin myötä ainakin pieni etu, koska joukkue pääsee tiistain otteluun hyvin levänneenä. KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara näkeekin, että juuri lepoedun takia huomenna KuPS on ottelussa haastajan roolissa.

- Ilves-ottelu tulee meille nopeasti ja heillä on selkeä lepoetu puolellaan, joten voi sanoa, että olemme haastajan roolissa. Mutta toisaalta olemme olleet tässä tilanteessa jo useasti tämän kauden aikana, eli tämä on meille tuttua emmekä lähde peruuttelemaan, Honkavaara.

Sarjakauden kolmannen kohtaamisen alla Ilveksen kokoonpanotilanne on jo parempi kuin Mestaruussarjan ensimmäisessä ottelussa. Doni Arifi on vielä tiistaina pelikiellossa, mutta Juhani Pikkarainen ja Abdoulaye Kanté ovat pelikieltonsa kärsineet ja siten käytettävissä KuPSia vastaan. Viime pelin sivussa ollut Lauri Ala-Myllymäki sekä pidempään loukkaantuneiden kirjoissa olleet Maksim Stjopin ja Felipe Aspegren ovat myös jo harjoitelleet joukkueen mukana.

Lauantaina pelatun finaalin myötä moni KuPS:n pelaaja joutui pelaamaan 120 minuuttia tiukassa ottelussa Interiä vastaan. Tästä huolimatta kuitenkin valmennuksella on käytettävissä pitkä lista pelaajia, sillä poissa varmasti on vain loukkaantumisesta kärsivät Lauri Sahimaa ja Joslyn Luyeye-Lutumba.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Nieminen Juho


Ilves - KuPS Tammelan stadionilla tiistaina 24.9. kello 19.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, KuPS:n verkkosivut
Lisää uutisia