AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 29.9.2024

"Maailma ei lopu tähän, mutta hieman mieli horjuu" - tappio Ilvekselle oli iso takaisku HJK:lle

"Maailma ei lopu tähän, mutta hieman mieli horjuu" - tappio Ilvekselle oli iso takaisku HJK:lle

HJK joutui taipumaan Ilvekselle. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK:n mestaruushaaveet kokivat kovan kolauksen lauantai-iltana Ilvekselle kärsityn 0-1-tappion myötä.

HJK aloitti ottelun hiukan nihkeästi ja avausjakso eteni Ilveksen hallinnassa.

– Saimme hitaan startin, eikä päästy oikein peliin mukaan. En tietysti selittele, mutta tietenkin se hieman vaikutti, että meillä oli kokoonpanon kanssa miettimistä ja tietyiltä pelipaikoilta oli tippunut pelaajia. Se näkyi sellaisena varovaisuutena sekä passiivisuutena ensimmäisellä puoliajalla. Ilves pääsi pitämään palloa melko paljon, totesi päävalmentaja Toni Korkeakunnas ottelun jälkeen.

– Pääsimme kokoajan paremmin peliin mukaan ja toinen puoliaika oli mielestäni hyvin tasainen. Molemmilla oli omia pallonhallintajaksoja, ja maalintekoyrityksetkin taisivat mennä aika tasan. Ei kuitenkaan onnistuttu huippupaikkoja luomaan.

Ilves käytti sitten omista paikoistaan yhden, kun Roope Riski rokotti entistä seuraansa ratkaisevasti.

– Iso pettymys ja tunne oli sellainen, että maali olisi voinut tulla kummalle tahansa. Harmittaa, että vastustajan maali tuli sellaisesta turhasta ja harmittomasta tilanteesta. Välillä pomppii meille ja välillä vastustajalle, nyt Ilves vei. Täytyy nostaa hattua, miten he (Ilves) ovat kaksi isoa ottelua tällä viikolla voittaneet, kommentoi Korkeakunnas.

– Ei vain tällä kertaa riittänyt. Isolla riskillä olemme tätä kautta rakentaneet. Taisi kaksi samaa pelaajaa olla Tammelassa avauskokoonpanossa kuin tänään. Olemme yrittäneet muuttaa ja tehdä asioita hieman toisin. Nyt ei sitten kaikki pallot pysyneet ilmassa. Meillä oli kolme isoa tavoitetta: päästä Konferenssiliigaan, voittaa Suomen mestaruus sekä päästä Konferenssiliigasta jatkoon. Näistä on 1/2 tässä vaiheessa toteutunut ja kolmas seikkailu (Konferenssiliiga) alkaa kohta.

Korkeakunnas myönsi, että kolaus oli kova, mutta HJK:n on nyt kasattava rivinsä, sillä kausi jatkuu vielä pitkään.

– Meillä on vielä paljon pelattavaa jouluun asti. Keräillään itsemme tästä ja lähdetään ensi viikolla Sveitsiin. Sen jälkeen on vielä todella tärkeä kauden viimeinen Veikkausliigan kotiottelu Hakaa vastaan. Halutaan tietysti voittaa kotiyleisön edessä, sillä nyt on ollut pari ottelua ilman voittoa. Maailma ei tietenkään tähän lopu, mutta kyllä mieli hieman horjuu tällä hetkellä.

Lisää uutisia