AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 4.10.2024

Ennakko: SJK-KuPS

Ennakko: SJK-KuPS

Kuva: Mika Alavesa

Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa lauantaina Mestaruussarjan viimeisen kotiottelunsa, kun sarjaa johtava KuPS vierailee Seinäjoella.

SJK koki viime viikolla raastavan kotitappion VPS:lle maalein 1–4, mikä hankaloitti Kerhon mitalihaavetta huomattavasti, sillä ero kolmanteen sijaan on viisi pistettä, kun jäljellä on enää kaksi ottelua ja jaossa kuusi sarjapistettä. Toisin sanoen pronssisijalla olevan HJK:n pitäisi hävitä viimeiset ottelunsa ja SJK:n voittaa molemmat väännöt, jotta seinäjokelaiset voisivat nousta kiinni mitaliin ja samalla suoraan europelipaikkaan.

SJK:n vähimmäistavoitteena onkin nyt varmistaa nelossija, joka tuo suoran paikan Eurolopputurnauksen finaaliin. Sijoilla 5-8 olevat joukkueet jatkavat kauttaan Eurolopputurnauksen pudotuspelivaiheessa.

Kerholla on kasassa 40 pistettä, ja ero takana olevaan VPS:ään on neljä pistettä. Myös kuudentena olevalla FC Hakalla on vielä mahdollisuus nousta SJK:n ohi, sillä valkeakoskelaiset ovat 35 pisteessä.

SJK:n tilannetta ei helpota sekään, että Mestaruussarjan viimeisissä otteluissa vastaan asettuu sarjan kahden kärki, ykkösenä oleva KuPS ja toisena oleva Ilves. Kerho on pelannut Mestaruussarjassa kolme ottelua, joista on irronnut voitto, tasapeli ja tappio. Ensimmäisessä koitoksessaan seinäjokelaiset pelasivat 2–2-tasapelin HJK:n vieraana, ja toisesta ottelusta irtosi komea 3–0-vierasvoitto Hakasta.

KuPS:n kannalta ottelun tärkeys voin nousi toiseen potenssiin Ilveksen perjantaisen voiton myötä. Pitääkseen kiinni kärkisijastaan päätöskierrokselle lähdettäessä KuPS:lle ei kelpaa ottelusta muu tulos kuin voitto. KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara on monesti todennut jo, että näistä peleistä on hienoa päästä nauttimaan – eikä paineita kannata ottaa.

- Huominen on meille hieno mahdollisuus ottaa kärkipaikka takaisin. Mutta SJK kotikentällään on iso haaste eikä anna meille mitään ilmaiseksi. Heitä vastaan on tärkeää pitää omasta pelistämme kiinni, ja erityisen tärkeää on saada ehjä 90-minuuttinen, kertoo "Honsu".

SJK:lla on nyt edessään kasvojenpesun paikka, mutta tuplamestaruutta jahtaava kuopiolaisryhmä tekee siitä varmasti vaikeaa. Joukkue on pelannut syksynkin peleissä erinomaista futista ja onnistunut voittamaan kaksi kolmesta Mestaruussarjan koitoksestaan. VPS kaatui 3–1 ja Haka 2–0. Ainoastaan Ilves on onnistunut horjuttamaan KuPSia kaatamalla sen 1–0.

SJK ja KuPS ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Veikkausliigassa ja kertaalleen Suomen Cupissa. Ottelut ovat olleet hyvin tasaisia, mutta Kerho ei ole pystynyt kaatamaan kertaakaan Jani Honkavaaran luotsaamaa porukkaa.

- KuPSilla ja kaikilla kärkikolmikon joukkueilla on ikään kuin pakkovoittotilanne mestaruustaiston takia, joten he yrittävät varmasti ottaa hallinnan heti alusta lähtien, mutta olemme näyttäneet tällä kaudella, että pelaamme todella hyvin kotona kärkijoukkueita vastaan. Viimeisimmässä kohtaamisessamme KuPS teki kavennuksen lisäajalla, mutta hallitsimme peliä suurimman osan ajasta. Haluamme laittaa heidät taas kovaan paineen alle, olla tehokkaita ja ottaa niin monta pistettä kuin mahdollista. Edessä on vaikea ottelu, mutta samaan aikaan tämä on meille jälleen iso mahdollisuus, kommentoi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve seuran sivuilla.

SJK sai huonoja uutisia perjantai-illan aikana, kun Palloliitto määräsi toppari Fallou Ndiayen kahden ottelun pelikieltoon.

Myös Kuopion Palloseuralla on toppari pelikiellossa, sillä Samuli Miettinen otti keltaisen kortin KuPS–Haka -ottelussa ja näin joutuu huilaamaan huomisen kohtaamisen.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Mynttinen Simo
4.ET: Manninen Joona


SJK - KuPS OmaSP Stadionilla lauantaina 5.10. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia