AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 19.9.2024

Jännitystä torstaista tiistaihin – ratkaisupaikkoja edessä Veikkausliigassa ja Suomen Cupissa

Jännitystä torstaista tiistaihin – ratkaisupaikkoja edessä Veikkausliigassa ja Suomen Cupissa

Ilves ja KuPS kohtaavat kierroksen päättävässä herkkupalassa. (Kuva: Jimi Soinila)

Edessä olevaa viikonloppua ei tarvitse odotella kauaa, eikä pelätä, että se loppuu ennen aikojaan. Veikkausliigakierros alkaa jo torstai-iltana ja jatkuu aina tiistaihin saakka.

Viikonloppuna ratkotaan myös ensimmäinen paikka kauden 2025-26 eurocupien karsinnoissa, kun FC Inter ja KuPS kohtaavat Suomen Cupin finaalissa Tammelassa.

Cupin finaalipäivänä ei pelata Veikkausliigaa ja cupin finalistit pelaavat kierroksen ottelunsa ensi viikon tiistaina.

Veikkausliigakierroksen kuusi ottelua tarjoavat jokainen läjäpäin jännitettävää – kuten toki cupin finaalikin – mutta todelliset huipputrillerit löytyvät kierroksen molemmista päistä. Torstai-iltana Lahdessa kohtasivat karsintaviivan molemmin puolin olevat FC Lahti ja IFK Mariehamn, joita erotti sarjataulukossa vain yksi piste. FC Lahden voitto käänsi asetelmat tässä taistelussa päälaelleen.

Kierroksen päätteeksi tiistai-iltana kohtaavat puolestaan sarjataulukon kolmonen Ilves ja ykkönen KuPS ja ottelussa saattaa ratketa todella paljon mestaruustaisteluakin ajatellen.

Mestaruus- ja mitalitaistelu on siis edelleen vahvasti avoinna ja samoin Haastajasarjan puolella kamppailu putoamista ja karsintaan joutumista vastaan. Lisäksi pelataan paikoista Eurolopputurnaukseen, johon pääsevät sijoille 3.-7. sijoittuneet joukkueet – ja myös 8. sijalta, mikäli Suomen Cupin mestari sijoittuu sijoille 1.-7.

Mahdollisuudet ovat käytännössä edelleen vielä lähes mihin vain. Alla olevasta taulukosta näet joukkueitten mahdolliset loppusijoitukset ennen viikonlopun kierrosta.

Otteluennakot ovat tuttuun tapaan luettavissa Veikkausliigan sivuilta otteluita edeltävänä iltana. Ennakot löytyvät etusivun "ottelulaatikoiden" valikosta, jonne ilmestyvät myös avauskokoonpanot tuntia ennen kunkin ottelun alkamista ja otteluiden jälkeen niin tilastot kuin otteluraportitkin. Otteluiden aikana live-seuranta tarjoaa reaaliaikaista tietoa niille, jotka eivät pääse seuraamaan otteluita paikan päällä tai Ruudusta.

Veikkausliiga ja Suomen Cup viikonlopun ympärillä:

Mestaruussarja
Pe 20.9. klo 18.00 FC Haka – SJK, Tehtaan kenttä (pääsyliput)
Pe 20.9. klo 20.00 VPS – HJK, Lemonsoft Stadion (pääsyliput)
Ti 24.9. klo 19.00 Ilves – KuPS, Tammelan Stadion (pääsyliput)

Haastajasarja
To 19.9. klo 18.00 FC Lahti – IFK Mariehamn 2-1 (2-0)
Su 22.9. klo 16.00 EIF – Gnistan, Ekenäs Sparbank Arena (pääsyliput)
Ti 24.9. klo 18.00 AC Oulu – FC Inter, Raatin Stadion (pääsyliput)

Suomen Cupin finaali
La 21.9. klo 18.00 FC Inter – KuPS, Tammelan Stadion (pääsyliput)

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia