AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 27.9.2024

Ennakko: IFK Mariehamn-EIF

Ennakko: IFK Mariehamn-EIF

Kuva: Elis Åberg

IFK Mariehamn isännöi lauantaina EIF:aa ottelussa, jossa ratkotaan isoja asioita säilymisen kannalta.

IFK Mariehamn lähtee otteluun karsijan paikalta kaksi pistettä FC Lahtea perässä ja kolme suoran putoajan paikalla olevia vieraitaan edellä. Panokset ovat siis huipussaan kummallakin.

IFK Mariehamn on kärsinyt Haastajasarjan alkajaisiksi kaksi niukkaa 1-2-tappiota, vaikka peliesitykset ovat olleet vähintään kohtuullisia. Nyt tarvitaan kuitenkin tulosta, sillä tappio merkitsisi EIF:n nousemista tasapisteisiin ja suoran säilymisen karkaamista kauemmas.

- Uskomme itseemme ja kaikkineen tunnelma on hyvä. Olemme ottaneet opiksemme viime otteluista ja odotamme pääsyä pelaamaan taas kotona WHA:lla, toteaa kaikki Grönvittin kuluvan kauden ottelut maalilla pelannut Matias Riikonen luottavaisena.

Puolustuspelaamisen täytyy lauantaina toimia ja tähän Riikosella on selkeä resepti.

- Meidän pitää löytää oikeat ajoitukset, kun prässäämme ja sitten pudottaa alas, jos tarpeen. Sen lisäksi meidän pitää olla vahvoja omalla rangaistusalueellamme.

EIF:n laitahyökkääjä Nasiru Mohammed tietää, että tulevat ottelut ovat tärkeitä riippumatta siitä, mitä joukkuetta vastaan EIF pelaa.

Nyt on ensin ahvenanmaalaisten vuoro.

- Tiedän, että olemme valmiita, Mohammed toteaa EIF:n verkkosivuilla.

Edelliskierroksen 3-1 -voitto Gnistanista oli maukas ja toi itseluottamusta.

- Otamme Ahvenanmaalle mukaan saman mentaliteetin kuin Gnistania vastaan. Haemme kolmea pistettä, mikään muu ei kelpaa, Mohammed alleviivaa.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Silén Eetu
AET 2: Kuukasjärvi Arttu
4.ET: Hajizadeh Amir


IFK Mariehamn - EIF Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 28.9. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, EIF:n verkkosivut
Lisää uutisia