AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 25.9.2024

"Tilanne on entistäkin kiinnostavampi" - Veikkausliiga tiivistyi molemmissa päissä

"Tilanne on entistäkin kiinnostavampi" - Veikkausliiga tiivistyi molemmissa päissä

Ilves juhli Ruudun studio-ottelun voittoa. (Kuva: Jimi Soinila)

Veikkausliigan jatkosarjoja on jäljellä kolme ottelua ja ratkaisun hetket ovat käsillä. Viime kierroksella nähtiin jälleen isoja tuloksia.

Ilves kairasi itsensä mestaruustaisteluun mukaan, kun se kaatoi tiistaina kärkiottelussa KuPS:n. Samaan aikaan Ilves nousi toiseksi HJK:n ohi, joka jäi viikonloppuna VPS:n kanssa tasapeliin.

- Tilanne on nyt entistäkin kiinnostavampi, kun tulokset menivät näin. Ilves nousi toden teolla mukaan mestaruustaisteluun ja he ovat nyt hyvissä asemissa, Ruudun asiantuntija Marko Rajamäki analysoi.

Rajamäen mukaan Ilveksen voitto KuPS:sta satoi myös Klubin laariin.

- Ilveksen voitto oli eduksi myös HJK:lle, vaikka he putosivat sarjassa Ilveksen taakse. Nyt mestaruus palautui jälleen heidän omiin käsiin. Helsingissä oltiin varmasti tosi tyytyväisiä, kun Ilves voitti.

Myös sarjataulukon toisessa päässä tapahtui. AC Oulu vahvisti asemiaan voittamalla FC Interin. FC Lahti repi eroa karsijaan paikkaan voittamalla IFK Mariehamnin ja EIF jatkaa taistelua sarjapaikastaan voitettuaan Gnistanin.

- Oulu käytännössä varmisti sarjapaikkansa. Oulussa on jo kolmas päävalmentaja menossa ja heillä on Mikko Isokankaan kanssa kaksi peräkkäistä voittoa. Siinä on vielä matemaattiset mahdollisuudet, että AC Oulu putoaisi, mutta käytännössä he varmistivat sarjapaikkansa, sillä tulokset varmasti menevät sen verran ristiin, ettei sieltä takaa kukaan enää ohi tule.

- Koko kauden varmana putoajana Tammisaaren ulkopuolella pidetty EIF on pelannut nyt kolme viime otteluaan tappioitta ja kaatoi Gnistanin. He ovat tarttuneet siihen viimeiseen oljenkorteensa. Ensi viikonlopun IFK Mariehamn-EIF on jättimäinen ottelu ja voitolla on suuntaan ja toiseen merkittäviä vaikutuksia. Jos EIF tästä vielä kairaa itsensä kuiville, on se upea suoritus kesken kauden päävalmentajaksi tulleelta Christian Sundilta.

Tulevan viikonlopun Ruudun studio-otteluna nähdään HJK:n ja Ilveksen jännitysnäytelmä lauantaina 28.9. kello 19.30. Ruudun studiossa keskustelu käynnistyy Tero Karhun johtamana kello 18.45 ja asiantuntija vieraina ovat Markku Kanerva ja Mika Hilander.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia