AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 24.9.2024

Kuopion kaupunki ja KuPS Oy hakevat uusia ideoita stadionhankkeeseen Tammelasta

Kuopion kaupunki ja KuPS Oy hakevat uusia ideoita stadionhankkeeseen Tammelasta

KuPS pääsi juhlimaan Tammelassa Suomen Cupin voittoa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion kaupunki ja Kuopion Palloseura Oy etsivät uudenlaista ratkaisua stadionhankkeen toteuttamiseen. Kaupunki ja KuPS matkustavat yhdessä Tampereen kaupungin vieraaksi ja tutustuvat Tammelan stadioniin 8.10.2024.

Vierailuun osallistuvat KuPSin osalta toimitusjohtaja Tomi Erola, hallituksen puheenjohtaja Vesa Kauppila ja pääomistaja Ari Lahti. Kuopion kaupunkia vierailulla edustavat kaupunginjohtaja Soile Lahti, toimitilajohtaja Hannu Väänänen ja liikuntapaikkapalveluiden päällikkö Saku Kekäläinen. Lisäksi matkalla on mukana yksityisen sektorin toimijoita.

- Yhdessä Tammelan stadioniin tutustuminen ja uusien ratkaisumallien hakeminen on stadionhankkeen etenemisen osalta mielestämme erinomainen asia tähän hetkeen. On myös hienoa päästä kuulemaan päättäjiltä, miten Tampere on päätynyt rakentamaan Suomen parhaan stadionin ja mitä kaikkea se merkitsee alueen eri toimijoille, kertoo KuPS Oy:n hallituksen puheenjohtaja Vesa Kauppila KuPS:n sivuilla.

Tavoitteena on saada matkalta mukaan ajatuksia ja ideoita Kuopion uuden stadionin toteutukseen. Uudesta stadionista halutaan kehittää jalkapalloareenan lisäksi monipuolinen kokoontumis- ja tapahtumakeskus. Stadionmallin täytyy olla liiketaloudellisesti kannattava ja tarjota uutta aluetaloudellista potentiaalia.

- Stadionhankkeen matka Kuopiossa on ollut pitkä. Mutta toisaalta aika on pystytty hyödyntämään niin, että lopputuloksesta tulee varmasti ensimmäisiä versioita parempi. Kuopio on Suomen 2. vetovoimaisin kaupunki ja KuPS Suomen paras jalkapalloseura, joten edellytykset ovat erinomaiset, toteaa Kuopion kaupunginjohtaja Soile Lahti.

Seuraavaksi Kuopion kaupunki ja KuPS Oy punnitsevat matkalta saatuja oppeja ja jatkavat sopivan stadionmallin suunnittelua Kuopioon. Seuraavista askelista tiedotetaan jälleen heti, kun hanke etenee seuraavaan vaiheeseen.

Lisää uutisia