AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 4.10.2024

Ratkeaako mestaruus, ratkeaako putoaminen? – Ilves löi lisää löylyä voitolla Vaasassa

Ratkeaako mestaruus, ratkeaako putoaminen? – Ilves löi lisää löylyä voitolla Vaasassa

Ilves haki isot pisteet Vaasasta perjantaina. (Kuva: Apollo Photo)

Veikkausliigan Mestaruus- ja Haastajasarjan viimeistä edellinen ottelukierros pelataan viikonloppuna ja isoja asioita saattaa ratketa – tai jäädä päätöskierrokselle.

Mestaruustaistelussa on mukana vielä kolme joukkuetta ja asetelmat ovat kutkuttavat. Ilves nousi ainakin toviksi kärkipaikalle hakemalla voiton VPS:sta perjantaina.

Ilveksen voiton myötä mestaruus ei voi ratketa lauantaina ja paineet siirtyivät KuPS:lle, joka tarvitsee voiton SJK:sta voiton pysyäkseen tamperelaisten edellä. Tuloksia vahdataan tarkasti myös HJK:ssa, joka isännöi sunnuntaina FC Hakaa. Mikäli KuPS ei lauantain otteluaan voita, HJK olisi voitolla vielä taistelemassa mestaruudestakin.

Lähes samankaltaista jännitysnäytelmää eletään Haastajasarjan häntäpäässä, jossa neljä joukkuetta taistelee vielä säilymisestä. AC Oulu ja käytännössä myös IFK Mariehamn eivät voi enää suoran putoajan paikalle päätyä, mutta karsinta uhkaa kumpaakin. EIF:n suora säilyminen on yhtä teoreettista kuin IFK Mariehamnin suora putoaminen, mutta karsijan paikalle nousu on edelleen mahdollinen.

EIF:n suora putoaminen sinetöityy käytännössä, jos FC Lahti saa Gnistanilta pisteenkin lauantaina iltapäivällä. Päinvastaisessakin tapauksessa EIF:n olisi ehdottomasti voitettava myöhemmin iltapäivällä AC Oulu. Oululaisten suora säilyminen puolestaan on varmistunut jo ennen ottelun alkamista, ellei FC Lahti ole voittanut Gnistania.

Sunnuntaina IFK Mariehamn tietää asetelmat hyvin ennen otteluaan FC Interiä vastaan. Mikäli FC Lahti on hävinnyt lauantaina, voitto riittäisi Grönvittille sarjapaikan varmistamiseen. Jos FC Lahti on ottanut pisteen tai pisteitä, IFK tarvitsee vähintään saman tuloksen kuin FC Lahti pysyäkseen lahtelaisten edellä ja pitääkseen suoran säilymisen omissa käsissään.

Asetelmat ennen viikonlopun kierrosta selviävät alla olevasta "mahdollisuuksien sarjataulukosta".

Otteluennakot ovat tuttuun tapaan luettavissa Veikkausliigan sivuilta otteluita edeltävänä iltana. Ennakot löytyvät etusivun "ottelulaatikoiden" valikosta, jonne ilmestyvät myös avauskokoonpanot tuntia ennen kunkin ottelun alkamista ja otteluiden jälkeen niin tilastot kuin otteluraportitkin. Otteluiden aikana live-seuranta tarjoaa reaaliaikaista tietoa niille, jotka eivät pääse seuraamaan otteluita paikan päällä tai Ruudusta.

Veikkausliiga viikonloppuna:

Mestaruussarja

Pe 4.10. 18.00 VPS – Ilves, Lemonsoft Stadion (pääsyliput)
La 5.10. 17.00 SJK – KuPS, OmaSp Stadion (pääsyliput)
Su 6.10. 18.30 HJK – FC Haka, Bolt Arena (pääsyliput)

Haastajasarja

La 5.10. 14.00 Gnistan – FC Lahti, Bolt Arena (pääsyliput)
La 5.10. 17.00 EIF – AC Oulu, Ekenäs Sparbank Arena (pääsyliput)
Su 6.10. 16.30 IFK Mariehamn – FC Inter, Wiklöf Holding Arena (pääsyliput)

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia