AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 5.10.2024

KuPS piikkipaikalta päätöskierrokselle - EIF:n tie vie Ykkösliigaan

KuPS piikkipaikalta päätöskierrokselle - EIF:n tie vie Ykkösliigaan

Ilves haki isot pisteet Vaasasta perjantaina. (Kuva: Apollo Photo)

Veikkausliigan Mestaruus- ja Haastajasarjan viimeistä edellinen ottelukierros pelataan viikonloppuna ja isoja asioita saattaa ratketa – tai jäädä päätöskierrokselle.

Mestaruustaistelussa on mukana vielä kolme joukkuetta ja asetelmat ovat kutkuttavat. Ilves nousi ainakin toviksi kärkipaikalle hakemalla voiton VPS:sta perjantaina.

Ilveksen voiton myötä mestaruus ei voi ratketa lauantaina ja paineet siirtyiivät KuPS:lle, joka ne myös kesti hakien voiton SJK:stan tamperelaisten edellä. Tuloksia vahdattiin tarkasti myös HJK:ssa, joka isännöi sunnuntaina FC Hakaa. KuPS:n voitto merkitsi kuitenkin sitä, että mestariksi HJK ei voi enää nousta.

Lähes samankaltaista jännitysnäytelmää eletään Haastajasarjan häntäpäässä, jossa neljä joukkuetta taistelee vielä säilymisestä. AC Oulu ja käytännössä myös IFK Mariehamn eivät voi enää suoran putoajan paikalle päätyä, mutta karsinta uhkaa kumpaakin.

EIF:n suora putoaminenkin sinetöityi käytännössä jo, kun FC Lahti napasi Gnistanilta pisteen lauantaina iltapäivällä. Teoreettisen saumansa säilyttääkseen EIF:n olisi ehdottomasti ollut voitettava AC Oulu, mutta tasapeli sinetöi tammisaarelaisten putoamisen. Oululaisten suora säilyminen puolestaan varmistui jo ennen ottelun alkamista, kun FC Lahti ei voittanut Gnistania.

Sunnuntaina IFK Mariehamn tietää asetelmat hyvin ennen otteluaan FC Interiä vastaan. IFK tarvitsee vähintään saman tuloksen eli tasapelin kuin FC Lahti pysyäkseen lahtelaisten edellä ja pitääkseen suoran säilymisen omissa käsissään.

Asetelmat ennen viikonlopun kierrosta selviävät alla olevasta "mahdollisuuksien sarjataulukosta".

Otteluennakot ovat tuttuun tapaan luettavissa Veikkausliigan sivuilta otteluita edeltävänä iltana. Ennakot löytyvät etusivun "ottelulaatikoiden" valikosta, jonne ilmestyvät myös avauskokoonpanot tuntia ennen kunkin ottelun alkamista ja otteluiden jälkeen niin tilastot kuin otteluraportitkin. Otteluiden aikana live-seuranta tarjoaa reaaliaikaista tietoa niille, jotka eivät pääse seuraamaan otteluita paikan päällä tai Ruudusta.

Veikkausliiga viikonloppuna:

Mestaruussarja

Pe 4.10. 18.00 VPS – Ilves 0-2 (0-0)
La 5.10. 17.00 SJK – KuPS 0-1 (0-0)
Su 6.10. 18.30 HJK – FC Haka, Bolt Arena (pääsyliput)

Haastajasarja

La 5.10. 14.00 Gnistan – FC Lahti 2-2 (1-1)
La 5.10. 17.00 EIF – AC Oulu 1-1 (1-0)
Su 6.10. 16.30 IFK Mariehamn – FC Inter, Wiklöf Holding Arena (pääsyliput)

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia