AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 11.10.2024

Pikkuhuuhkajat valmiina EM-karsintalohkon kärkikamppailuun Sveitsiä vastaan

Pikkuhuuhkajat valmiina EM-karsintalohkon kärkikamppailuun Sveitsiä vastaan

Mika Lehkosuo joukkoineen on valmis Sveitsin haastamiseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue kohtaa Sveitsin Luzernissa perjantaina 11.10. kello 21 alkavassa EM-karsintaottelussa. Ottelu on karsintalohkon toiseksi viimeinen ennen tiistaina Tampereella pelattavaa päätösottelua Montenegroa vastaan.

Pikkuhuuhkajien karsintalohkon tilanne on kutkuttava. Tällä hetkellä Suomi on jatkokarsintapaikalla kakkosena, tasapisteissä kolmantena olevan Romanian kanssa ja vain pisteen lohkoa johtavaa Sveitsiä perässä, kun Sveitsi pelaa vielä Suomea vastaan kotona ja Romaniaa vastaan vieraissa.

Lohkon voittaja menee suoraan kisoihin – kakkossijaltakin pääsee vähintään jatkokarsintaan. Mikäli Suomi ja Romania päätyvät lohkossa tasapisteisiin, sijoittuu Suomi Romanian edelle keskinäisten otteluiden maalieronsa ansiosta.

Pikkuhuuhkajat kokoontui maanantaina Sveitsissä ja aloitti valmistautumisen kohti perjantain kärkiottelua. Otteluviikon aikana joukkue on ehtinyt harjoitella jo neljästi - torstaina pidettiin valmistavat harjoitukset ottelustadion Luzern Arenalla. Päävalmentaja Mika Lehkosuo kertoo, että viikko on mennyt suunnitelmien mukaisesti ja uskoo, että joukkue on valmiina perjantain ottelua varten.

– Täällä on ihan kiva 15 000 katsojan jalkapallostadion, jolla nurmikin on tarpeeksi hyvässä kunnossa. Päivän treeni oli erittäin lyhyt ja intensiivinen 42-minuuttinen, joka koostui useista lyhyistä harjoitteista, joiden välillä siirtymät olivat nopeita. Sillä tavalla ikään kuin mallasimme huomista peliä ja saimme erittäin hyvän harjoituksen aikaiseksi, Lehkosuo kertoo.

Karsinnat Suomi aloitti viime syksynä juuri Sveitsiä vastaan. Se ryösti Turusta pisteet lukemin 1-2. Silloin Sveitsin molemmat maalit syntyivät kulmapotkukuvioista.

– Olemme menneet karsintojen aikana omissa erikoistilanteissamme eteenpäin - viime peleissä olemme tehneet maaleja emmekä päästäneet niitä. Erikoistilanteissa Sveitsi on kuitenkin lohkon kovin haaste. Se on ollut niissä vahva läpi koko karsintojen, Lehkosuo huomioi.

– Sveitsi on suoraviivainen joukkue, joka haluaa pelata vertikaalisesti ja kovalla intensiteetillä. Meidän pitää siihen intensiteettiin vastata, jotta pääsemme etenemään itsekin emmekä jää Sveitsin jalkoihin. Tämä tulee ole pelin avaintekijä.

Lisää uutisia