AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 18.10.2024

Kumpi voittaa mestaruuden? Näin Ruudun asiantuntijat veikkaavat

Kumpi voittaa mestaruuden? Näin Ruudun asiantuntijat veikkaavat

Ruudun asiantuntijat uskovat KuPS:n mestaruuteen. (Kuva: Niklas Pehkonen)

Veikkausliigan mestaruustaistelu huipentuu lauantaina, kun edessä on Mestaruussarjan päätöskierros. Ruudun asiantuntijoiden vaaka kallistuu KuPS:n mestaruuden suuntaan.

Veikkausliigan mestaruustaistelu on KuPS:n ja Ilveksen välinen kaksintaistelu, jossa molemmilla joukkueilla on mahdollisuus nostella pokaalia lauantaina. KuPS pääsee päätöskierrokselle kahden pisteen etumatkalta, mutta tasapisteisiin päädyttäessä Ilveksellä on etu paremman maalieron turvin. KuPS kohtaa päätöskierroksella Ruudun studio-ottelussa HJK:n ja Ilves saa puolestaan kotikentälleen SJK:n.

Ruudun asiantuntijoiden leirissä vaaka kallistuu KuPS:n mestaruuden puoleen.

- Veikkaan, että KuPS voittaa mestaruuden. He pääsevät kotiyleisön eteen ja siellä on tupa täys. Uskon, että se energia ja fiilis, jonka yleisö tuo, siivittää KuPS:n mestariksi, veikkaa lauantainakin studioisäntänä toimi Tero Karhu.

- KuPS on jäänyt kolmesti putkeen hopealle, ettei samaa viime hetken tyrimistä vaan voi enää käydä. Se olisi jo hyvän maun vastaista, toinen studioisäntä Lassi Hurskainen ennakoi.

KuPS voitti jo Suomen Cupin tällä kaudella, mutta Pekka Lagerblom ei usko kuopiolaisten nälän olevan vielä tyydytetty.

- KuPS on ollut läpi kauden yksi tasaisimmista joukkueista ja esittänyt monipuolisuudellaan laadukasta jalkapalloa myös heikkoina päivinä. He ovat kyenneet löytämään tarvittavat avaimet voittoihin ja haluavat varmasti päättää kauden tuplamestarina.

Marko Rajamäki uskoo myös KuPS:n voittoon, mutta muistuttaa myös Ilveksen pelanneen myös upean kauden.

- KuPS. He pääsevät viimeiselle kierrokselle piikkipaikalta. Näin ollen todennäköisyydet ovat heidän puolella. Molemmilla joukkueilla on kuitenkin hieno kausi takana.

Ilves-legenda Mika Hilander haluaisi sanoa Ilves, mutta uskoo silti KuPS:n korjaavan potin.

- Sielu ja sydän sanovat Ilves, mutta aivot sanovat KuPS. En näe mahdollisena, että KuPS häviäisi HJK:lle. KuPS on erittäin vaarallinen kotonaan.

Hilanderin kanssa lauantaina Ruudun studiossa oleva Hetemaj ei usko, että KuPS:n kone sakkaa enää viime metreillä.

- KuPS. Mielestäni KuPS:lla on laatua ja pelissään läpi kauden hyviä elementtejä. He ovat pelanneet vahvasti cupin finaalista lähtien, vaikka hävisivätkin Ilvekselle ja joutuivat SJK:ta vastaan tiukoille. Siitä huolimatta missään vaiheessa heille ei tullut epävarmuutta, vaan he luottivat siihen omaan peliinsä. Se tulee kantamaan myös mestaruuteen. Täytyy myös rehellisesti sanoa, että KuPS:lla on vastassa tällä hetkellä aika surkeasti pelaava HJK.

Tuija Hyyrynen nostaa myös KuPS:n omaksi mestarisuosikikseen.

Ainoa massasta eroava on David Ramadingaye, joka uskoo Ilveksen nousevan mestariksi.

- Ilves. Hyvävireinen Ilves voittaa SJK:n, joka ei ole hirveän hyvin pelannut viime aikoina. Ja varsinkin, KuPS pelaa HJK:ta vastaan eikä HJK halua katsoa vierestä juhlia. Kuopiossa päättyy tasan, Ramadingaye pistää sisään oman veikkauksensa.

Miten asiantuntijoiden veikkausten kanssa käy? Se selviää lauantaina, kun Mestaruussarjan päätöskierros alkaa kello 18.00. Ruudun ennakkostudiossa mestaruustaistelun analysointi alkaa jo kello 17.00.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia