AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 19.10.2024

Päätöskierroksella panokset huipussaan – ”Älyttömät lähtökohdat”

Päätöskierroksella panokset huipussaan – ”Älyttömät lähtökohdat”

Ilves ja SJK iskevät yhteen lauantaina. (Kuva: Jimi Soinila)

Veikkausliigan jatkosarjat saavat upean huipennuksen, kun päätöskierroksella on vielä monin paikoin kovat panokset. Viimeisellä kierroksella ratkaistaan mestaruus, Eurolopputurnauksen suora finalisti sekä karsija.

Ruudun studiossa keskitytään vahvasti mestaruustaisteluun ja KuPS:n sekä Ilveksen otteluihin. Hetemaj keskittyy lauantain studiossa perkaamaan kierroksen muita otteluita ja erityisesti Ilveksen ja SJK:n kohtaamista. Ilves tarvitsee ottelusta voiton, mutta helpolla Hetemaj ei usko sen tulevan.

- Ilves-SJK-ottelussa molemmat pelaavat isoista asioista. Ilveksellä ei tunnu olevan samanlaista energiaa kuin aiemmin, mutta eivät he huonosti ole pelanneet ja he ovat saaneet tulosta. Esimerkiksi VPS:aa vastaan heillä oli vähän onneakin mukana ja yhtä hyvin peli olisi voinut kääntyä Vepsulle. SJK:llakin on pelattavaa, kun he taistelevat neljännestä sijasta eikä Ilvekselle ole tiedossa helppoa peliä, Hetemaj ennakoi Tampereen ottelun lähtökohtia.

Hetemaj'n lisäksi studiossa nähdään Markku Kanerva ja Mika Hilander, jotka keskittyvät KuPS-HJK-ottelun analysointiin. Hetemaj puolestaan keskittyy kierroksen muihin puheenaiheisiin.

- Herkullinen kierros jossa on älyttömät lähtökohdat. Kaksi joukkuetta taistelee mestaruudesta, kaksi joukkuetta taistelee karsintapaikan välttämisestä ja kaksi joukkuetta taistelee neljännestä sijasta. Jännityselementtejä on useita ja pelataan isoista asioista. Herkullinen kierros on tulossa ja se kuvastaa aika hyvin tätä kautta.

Jos Hetemaj saisi käsikirjoittaa viimeisen kierroksen, niin se putoaisi draamatrillerin lokeroon.

- Unelmien viimeinen kierros oli sellainen, jossa tulisi tosi paljon maaleja, mestaruus ratkeaisi viimeisellä sekunnilla, nelospaikka ratkeaisi viimeisellä sekunnilla ja karsija ratkeaisi viimeisellä sekunnilla. Sellainen kruunaisi tämän kauden ja kausi myös ansaitsisi sen.

Lopuksi Hetemaj lähettää vielä painavan haasteen kotimaisen jalkapallon seuraajille. Kausi on käymässä vähiin ennen kuin se loppuu.

- Nyt on viimeinen mahdollisuus mennä paikan päällä osoittamaan tukea pelaajille, valmentajille, taustoille ja seuraorganisaatiolle, sillä he ansaitsevat hyvän tuen pitkän kauden jälkeen, Hetemaj muistuttaa.

Veikkausliigan jatkosarjat huipentuvat viikonloppuna. Haastajasarjan pelit starttaavat kello 14.00 ja Mestaruussarjan ratkaisut ovat edessä kello 18.00. Ruudun studiossa on luvassa tuhti ennakkopaketti ja lähetys alkaa poikkeuksellisesti jo kello 17.00.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia