AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 18.10.2024

Ruudun studiossa seurataan tarkkaan mestaruustaistelua - "Kaikki draaman ainekset kasassa"

Ruudun studiossa seurataan tarkkaan mestaruustaistelua - "Kaikki draaman ainekset kasassa"

KuPS ja Ilves ratkaisevat mestaruuden. (Kuva: Miska Savolainen)

Veikkausliigan jatkosarjat saadaan päätökseen lauantaina ja panosta löytyy sarjataulukon molemmissa päissä. Ruudun studiossa katse on kiinnitetty tiukasti mestaruustaisteluun.

Ruudussa on edessä vilkas viikonloppu, kun kausi paketoidaan lauantaina Veikkausliigan lisäksi myös Ykkösliigassa. Lauantai tarjoaa kotimaisen jalkapallon seuraajalle kunnolla herkuteltavaa, sillä Veikkausliigan Haastajasarjan ottelut alkavat kello 14.00, Ykkösliigan päätöskierroksen pelit käynnistyvät kello 16.00 ja Mestaruussarjan loppuratkaisut starttaavat kello 18.00.

- Superviikonloppu on edessä ja seuraamme päivän ratkaisuja laajalla rintamalla. Keskiössä on KuPS:n ja HJK:n ottelu, mutta totta kai seuraamme tiiviisti myös muita otteluita. Meillä on molemmissa matseissa toimittajat paikan päällä, mutta painopiste on Kuopion ottelussa, studioisäntä Tero Karhu avaa lauantain agendaa.

Upea Veikkausliigakausi saa arvoisensa päätöksen, kun mestaruus ratkeaa päätöskierroksella.

- Onhan tämä kaikille hienoa, että mestaruus ratkeaa viimeisellä kierroksella ja mestari on tietyllä tapaa yllätysjoukkue voitti sen kumpi tahansa. Mieletöntä, että mestaruus ratkeaa kahdella eri paikkakunnalla ja kaikki draaman ainekset ovat kasassa.

HJK lähtee KuPS:n vieraaksi hieman oudossa tilanteessa, sillä Klubilla ei ole panosta otteluun lähdettäessä. On jo varmaa, että HJK sijoittuu sarjassa kolmanneksi. Karhun mukaan HJK:lle ottelu on kuitenkin tärkeä europelejä ja ensi kautta ajatellen.

- HJK:lle tällä ottelulla ei ole merkitystä ja heillä on ollut vaiherikas kausi ja se on mennyt odotuksiin nähden alakanttiin. Täytyy muistaa, että HJK:lla pelit jatkuvat vielä Konferenssiliigassa ja heidän pitää saada hyvä vire sinne. Siellä on joukkueella ja valmennuksella paineita saada juna takaisin raiteille. Heidän olisi tärkeä saada tähän loppukauteen onnistumisia ihan myös sen takia, että näkymät ensi kautta ajatellen olisivat paremmat. Se, että HJK:lla ei ole panosta voi hieman näkyä kuitenkin pelissä, että se viimeinen 5-10 prosenttia puuttuu taistelusta.

KuPS on kolmena edelliskautena sijoittunut hopealle ja Karhu uskoo, etteivät kuopiolaiset jätä tällä kertaa tilaisuuttaan käyttämättä.

- KuPS:lla on tosi laadukas joukkue ja uskon, että he löytävät oikeanlaisen rentouden ja meiningin ja tulevat pyörremyrskyn lailla peliin.

Kauden viimeiseen studioon on ladattu isot panokset, sillä ennakkostudio alkaa jo tunti ennen avauspotkua ja studiossa nähdään Karhun lisäksi Markku Kanerva, Mika Hilander ja Mehmet Hetemaj. Kanerva ja Hilander keskittyvät pääotteluun KuPS-HJK ja Hetemaj perkaa muita otteluita.

- Meillä on edessä tunnin setti ennen ottelua ja luonnollisesti ottelun jälkeen paketoidaan kausi. Jos mestaruusjuhlat ovat Tampereella, niin totta kai silloin keskitymme niihin.

Viimeisellä kierroksella on myös muita panoksia kuin pelkästään mestaruustaistelu, sillä SJK ja FC Haka taistelevat vielä neljännestä sijasta ja suorasta paikasta Eurolopputurnauksen finaaliin.

- Nouseeko Haka vielä neljänneksi? Se olisi Hakalta älyttömän kova suoritus, kun ottaa huomioon, että jotkut meidän asiantuntijoista veikkasivat heitä putoamiskamppailuun – en minä, mutta jotkut. Viimeisellä kierroksella on vielä siis massiiviset panokset myös sen suhteen.

Studiossa paljastetaan myös asiantuntijoiden kauden joukkue.

Veikkausliigan loppuhuipennus lauantaina kello 18.00. Ruudun studio starttaa poikkeuksellisesti jo kello 17.00.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia