AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 19.10.2024

Petteri Pennanen: ”Fantastinen huipennus tulossa”

Petteri Pennanen: ”Fantastinen huipennus tulossa”

Petteri Pennanen on valmis mestaruustaisteluun. (Kuva: Niklas Pehkonen)

Veikkausliigan kausi saa arvoisensa päätöksen, kun mestaruus ratkeaa viimeisellä kierroksella KuPS:n ja Ilveksen kesken. KuPS:n kapteeni Petteri Pennanen pitää päätöskierroksen lähtöasetelmia kutkuttavina.

KuPS pääsee ratkaisukierrokselle etulyöntiasemassa, sillä kuopiolaisilla on kahden pisteen etumatka Ilvekseen. Oman lisämielenkiintonsa otteluun tuo KuPS:n vastustaja HJK, joka on siinä mielessä harvinaisessa tilanteessa, ettei sillä ole päätöspelissä pelattavaa ja se voi joutua katsomaan sivusta KuPS:n mestaruusjuhlia.

- Tavallaan vaikea ajatella HJK:n näkökulmasta. Tuskin he ainakaan kovin mielellään antavat meidän heidän edessään pokaalia nostella. Kyllä he tietyllä tavalla, vaikka sijoituspanosta ei ole, niin varmasti nälkää riittää. En jaksa sitä ajatella, etteikö heillä motivaatiota olisi. Ei varmasti halua katsella sitä, että vieressä pokaali nousee, Pennanen pohdiskelee uusimmassa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

KuPS:lla on mestaruus omissa käsissä eikä sen tarvitse miettiä samaan aikaan pelattavan Ilves-SJK:n tapahtumia, jos se voittaa oman pelinsä. Toisaalta Ilveksen voittaessa oman pelinsä, tarvitsee KuPS myös voiton. Asetelmat päätöskierrokselle ovatkin kutkuttavat.

- Totta kai se meidän kannalta on hieno tilanne. Ei varmasti kukaan meistä vaikka vaihtaisi tilannetta Ilveksen kanssa toisinpäin. Kaikki tietävät, että se on omissa käsissä ja kaikki on kuitenkin periaatteessa auki. Voi käydä vielä ihan miten vain. Mahtava tilanne, en tiedä pystyykö siitä pelin aikana itse nauttimaan, mutta kyllä se fakta on, että ei tällaisia pelejä, missä kauden viimeisessä pelissä on tällainen tilanne, niin ei niitä uralle kovin montaa kertaa tipu eteen. Siinä mielessä etukäteen ajateltuna on fantastinen huipennus tälle kaudelle tulossa.

Pennasen mietteitä kaudesta ja mestaruustaistelusta kuunneltavissa lisää Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Veikkausliigan Mestaruussarjan päätöskierros alkaa kello 18.00. KuPS-HJK toimii myös Ruudun studio-otteluna ja ennakkostudio käynnistyy jo kello 17.00.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia