AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 19.10.2024

Pystyykö HJK estämään KuPS:n mestaruusjuhlat? – ”KuPS on vahvempi”

Pystyykö HJK estämään KuPS:n mestaruusjuhlat? – ”KuPS on vahvempi”

KuPS ja HJK iskevät yhteen Ruudun studiopelissä. (Kuva: Niklas Pehkonen)

Veikkausliigan mestaruus ratkeaa lauantaina KuPS:n ja Ilveksen kesken. Kauteen on mahtunut käänteitä joka kierroksella, mutta Ruudun asiantuntija Mika Hilander ei usko enää päätöskierroksen yllätyksiin.

KuPS:lla on kahden pisteen johtoasema Ilvekseen ennen päätöskierrosta. KuPS:lle ei riitä tasapeli HJK:ta vastaan, mikäli Ilves voittaa omassa ottelussaan SJK:n, sillä manselaisilla on parempi maaliero. Hilander veikkaa kuitenkin, että Kuopiossa vietetään mestaruusjuhlia lauantaina.

- Uskon, että molemmat joukkueet voittavat omat ottelunsa. Ne ovat niin hyvin valmennettuja ja latautuneita, että uskon heidän klaaraavan nämä pelit niin henkisesti kuin fyysisesti.

Helppo iltapuhde KuPS:lla ei ole kuitenkaan tiedossa, sillä HJK lähtee nälkäisenä kauden päätökseen oltuaan voitoitta viisi viimeistä ottelua kaikki ottelut mukaan lukien. Kauden aiemmissa keskinäisissä otteluissa molemmat voittivat omat kotiottelunsa 3-1, mutta Hilander näkee KuPS:lla olevan kuitenkin yliote myös pelillisesti otteluun lähdettäessä.

- KuPS voi imeä hirveästi voimaa ja uskoa edellispeleistä HJK:ta vastaan. Kahdessa edelliskohtaamisessa HJK on ollut pelissä mukana yhteensä 15 minuuttia. Se oli se viimeinen vartti, jossa se teki lopussa kolme maalia.

- Ensimmäinen peli oli silloin, kun HJK:lla oli sirkus päällä ja silloin vastassa oli isät vastaan pojat. Vaikka KuPS oli se jolla oli poikasia kentällä, niin he olivat kuitenkin isäntiä, Hilander analysoi edellisotteluita.

Hilander uskoo, että KuPS:lla on eväät HJK:n kaatamiseksi, mutta tiedostaa myös HJK:n vaarallisuuden.

- KuPS on vahvempi ja ottaa varmasti pelin hallintaansa. Heidän täytyy puolustaa fiksusti eikä päästää HJK:ta vastaiskuihin. Ne ovat käytännössä HJK:n ainoa mahdollisuus. Jos HJK tekee ensimmäisen maalin vastahyökkäyksestä, niin siinä on HJK:n ja samalla Ilveksen mahdollisuus.

HJK lähtee otteluun sikäli hieman harvinaisesta tilanteesta, ettei se taistele enää päätöskierroksella mestaruudesta ja se on varmistanut pronssimitalin.

- Vaikka HJK:lla ei ole ottelussa panosta, niin ei kukaan pelaaja mene vain pelailemaan, vaan kyllä kentälle aina tosissaan mennään. Mielenkiinnolla odotan millaisella kokoonpanolla HJK lähtee otteluun. Heillä on kuitenkin Konferenssiliigan ottelu edessä viikolla ja näkyykö se jollain tavalla kokoonpanovalinnoissa. He varmasti saavat hyvän kokoonpanon jalkeille, mutta se ei vain riitä.

Pelin kuvasta Hilander ennakoi, että KuPS painaa HJK:n ahtaalle.

- Uskon, että KuPS pystyy painamaan pelin HJK:n päätyyn ja HJK joutuu puolustamaan syvällä omalla alueellaan. HJK ei välttämättä lähde pelaamaan bussia, mutta KuPS pystyy omalla pallollisella pelillään saamaan sen näyttämään siltä, että HJK lähtee bussitaktiikalla, vaikka he eivät haluaisi, veikkaa Hilander.

Hilanderin mukaan KuPS:n mestaruudella olisi iso vaikutus koko kuopiolaiselle jalkapallolle.

- Jos he voittaisivat mestaruuden, niin se voisi viedä myös heidän stadionhankettaan eteenpäin, joka käsittääkseni junnaa tällä hetkellä paikoillaan. Uudella stadionilla olisi KuPS:lle iso merkitys. Ari Lahti kertoi ennen kauden alkua, että joukkueeseen iskettiin tällä kaudella kulukuuri ja mestaruus toisi sitä rahaa, jolla tilit saataisiin hieman tasapainoon ja olisi mahtava aloitus uudelle projektille, Hilander muistuttaa.

Ruudun kauden viimeinen studio-ottelu on ladattu täyteen ja edessä on jopa tunnin ennakkopaketti, jossa käydään läpi mestaruustaistelua ja muita kierroksen puheenaiheita. Hilanderin lisäksi studiossa nähdään Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sekä Mehmet Hetemaj studioisäntä Tero Karhun johtaessa keskustelua.

Mestaruustaistelu starttaa kello 18.00 ja studio käynnistyy kello 17.00.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia