AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 11.7.2024

FC Hakan Morais uskoo entistä parempaan – ”Nälkämme vain kasvaa”

FC Hakan Morais uskoo entistä parempaan – ”Nälkämme vain kasvaa”

Guilherme Morais on ylpeä joukkueestaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan runkosarja on taittunut jo yli puolivälin ja sarja on ennennäkemättömän kutkuttavassa tilanteessa. Koko kärkikuusikko mahtuu neljän pisteen sisään toisistaan ja tiukasti mukana kärkitaistelussa on myös FC Haka.

Haka lähti kauteen lähes puhtaalta pöydältä, kun iso osa pelaajistosta ja koko valmennusjohto meni uusiksi. Haka on jo tässä vaiheessa kautta kerännyt yhtä paljon pisteitä kuin viime kaudella koko runkosarjan jälkeen, kun runkosarjaa on Hakan osalta jäljellä vielä kahdeksan ottelua. Hakan cup-juna on matkannut jo välieräasemalle saakka ja jännitettävää riittää näin ollen myös cupin suhteen.

- Mielestäni kautemme on mennyt tähän mennessä tuloksellisesti hyvin. Jollain tavalla olemme jopa ylisuorittaneet, kun ottaa huomioon kuinka paljon muutoksia joukkueessa tapahtui ennen kauden alkua. Olemme tehneet kovaa töitä, meillä on hyviä pelaajia ja valmennusjohdossa on tehty hyvää työtä. Nyt haluamme vain lisää, Morais aloittaa kauden perkaamisen Hakan sivuilla.

Morais haluaa vielä tarkentaa, ettei tarkoita sitä, etteikö Haka ansaitsisi saavutettua menestystä.

- Tarkoitan ylisuorittamisella juuri sitä, että kaikki muutokset huomioon ottaen, olemme menestyneet paremmin kuin moni varmaan odotti. Kun mietitään kokoonpanomme laajuutta, uutta valmennusta, uusia pelaajia ja kaikkea mitä muutosten mukana tulee, niin olemme saaneet hyvin tulosta aikaiseksi. Menestyvän joukkueen rakentaminen vaatii usein vakautta ja pitkäjänteisyyttä, ja tuloksen tekeminen täysin uudella joukkueella on hyvin vaikeaa. Olen ollut sellaisissa joukkueissa, joissa on tapahtunut muutoksia ja tuloksia ei ole tullut. Se on vaikea tilanne kääntää, jos asiat menevät heti alusta saakka pieleen. On tärkeää, että olemme alkaneet heti voittaa ja nälkämme vain kasvaa.

- Pelillisesti meillä on vielä parannettavaa, mutta teemme todella kovaa töitä harjoituksissa ja valmennus Andyn johdolla on tehnyt hyvää työtä. Mielestäni voimme olla ylpeitä itsestämme. Sanon pelaajille aina ennen peliä, että katsokaa peiliin ja muistakaa olla ylpeitä itsestänne ja joukkueesta ja siitä mitä olemme saavuttaneet tähän saakka.

FC Haka on seuraavan kerran tositoimissa Veikkausliigassa maanantaina 15.7., kun se isännöi Ilvestä Pirkanmaan derbyssä. Ottelu on myös Ruudun studio-ottelu. Ottelu alkaa kello 19.00 ja studio pyörähtää käyntiin 18.15.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia