AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 12.7.2024

FC Hakan Friberg toivoo täyttä katsomoa maanantaina – ”Tehdään ikimuistoinen päivä”

FC Hakan Friberg toivoo täyttä katsomoa maanantaina – ”Tehdään ikimuistoinen päivä”

FC Hakasta on tullut Niklas Fribergille tärkeä seura. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka viettää 90-vuotisjuhlakautta ja maanantaina Tehtaan kentällä juhlistetaan erityisellä tavalla Suomen kautta aikain toiseksi menestyneintä jalkapalloseuraa. Niklas Friberg toivoo juhlaotteluun täyttä Tehtistä.

Haka on mukana Veikkausliigan kärkitaistelussa ja joukkueen hyvät otteet noteerattiin myös Veikkausliigan kuukauden joukkueen valinnoissa, kun maalivahti Anton Lepola ja toppari Niklas Friberg nimettiin kuukauden tähdistöön. Valinta oli kuudetta kautta Hakassa pelaavalle Fribergille uran ensimmäinen.

- Valintaa tuntuu hyvältä, sillä ennen sellaista ei ole tullut, Friberg toteaa valinnastaan Hakan verkkosivuilla.

Friberg on ollut yksi Hakan useista onnistujista tällä kaudella. Friberg on ollut sekä omaan että joukkueen tähänastiseen kauteen tyytyväinen.

- Sarjataulukkokin sen näyttää, että olemme pelanneet hyvin ja lisäksi meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa myös Suomen Cup. Tähänastiseen täytyy olla tyytyväinen, mutta tässä on vielä paljon pelattavaa ja voitettavaa, summaa Friberg.

Haka juhlii tällä kaudella 90-vuotistaivalta ja merkkivuotta on jo juhlittu ja huomioitu pitkin kautta. Maanantaina edessä on virallinen juhlaottelu. Kuuden kauden aikana Hakasta on tullut halikkolaislähtöiselle Fribergille läheinen.

- Olin jo silloin juhlimassa 85-vuotisjuhlia. Hakasta on tullut itselleni tärkeä seura ja pisin seura, jota olen ammattilaisurallani edustanut. On ollut hienoa edustaa tätä seuraa nämä vuodet.

Juhlallisuuksien lisäksi Tehtaan kentällä taistellaan maanantaina todella tärkeistä pisteistä ja Pirkanmaan herruudesta. Lipunmyynti otteluun on käynyt kuumana ja Tehtis on täyttymässä maanantaina. Hakalla on myös kalavelkoja maksettavanaan, sillä Ilves vei joukkueiden edelliskohtaamisen Tammelassa tylyin 5-0-numeroin.

- Kyllä me revanssia lähdetään hakemaan, kun saimme edellispelissä aika rumasti turpaan. Haluamme näyttää kotiyleisömme edessä pystyvämme parempaan. Meillä on nyt hyvä momentum päällä ja lähdemme jatkamaan hyvin asioiden tekemistä ja sitä kautta uskon pystyvämme voittamaan. Laadukas futispeli on varmasti tulossa. Toivottavasti Tehtis tulee täyteen.

Juhlallisuudet eivät rajoitu vain pelkästään itse otteluun, vaan myös ottelun ympärillä tapahtuu paljon. Lepänkorvan puistossa on erityisesti lapsille ja nuorille suunnattua ohjelmaa jo kello 15-17 ja itse ottelun jälkeen jatkot ovat Paviljongissa. Friberg toivoo mustavalkoista juhlapäivää.

- Nautitaan päivästä ja tehdään siitä yhdessä ikimuistoinen päivä. Toivottavasti voimme yhdessä juhlia pelin jälkeen voiton merkeissä, Friberg lähettää terveisensä Haka-kannattajille.

FC Hakan juhlaottelu on myös Ruudun kierroksen otteluna. FC Haka-Ilves maanantaina 15.7. Tehtaan kentällä kello 19.00. Studio starttaa kello 18.15.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia