AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 15.7.2024

Rajamäki nostaa FC Hakan yllättäjäksi – ”Valkeakoski hengittää Hakan joukkueen kautta”

Rajamäki nostaa FC Hakan yllättäjäksi – ”Valkeakoski hengittää Hakan joukkueen kautta”

FC Haka on pelannut vahvan kauden tähän saakka. (Kuva: Juha Tamminen)

Ruudun studio-ottelun nähdään tällä kierroksella monin tavoin herkulliset lähtöasemat omaava Pirkanmaan derby, kun FC Haka isännöi Ilvestä tunnelmallisella Tehtaan kentällä. Ottelu toimii samalla FC Hakan 90-vuotisjuhlaotteluna.

FC Hakan paketti meni monin tavoin uusiksi tähän kauteen lähdettäessä, kun iso osa pelaajistosta ja valmennuksesta muuttui. Pohjoisirlantilaisen Andy Smithin alaisuudessa koskilaiset ovat kuitenkin yllättäneet monet ja taistelevat kärkisijoista. Haka on tällä hetkellä kärkikolmikkoa neljä pistettä perässä ja vähintään pelin vähemmän pelanneena.

- Haka on valmentajansa näköinen joukkue - se antaa aina kaikkensa. Joukkue on hyvin sitoutunut yhteiseen tekemiseen. Valmennusjohto Smithin johdolla on saanut tartutettua joukkueeseen kovan taistelutahdon. Se on tuottanut tähän mennessä hyvin tulosta ja IFK:ta vastaan Haka myös pelasi hyvin. Hakalta alkaa löytyä kombinaatioita mitä ei alkukaudesta vielä löytynyt ja Haka on vahvassa myötätuulessa tällä hetkellä, Ruudun asiantuntija Marko Rajamäki analysoi Hakan viimeaikaisia otteita.

- Pakko sanoa, että Haka on ollut iso positiivinen yllätys tällä kaudella. Joukkueessa tapahtui viime kauden jälkeen niin isoja muutoksia niin joukkueessa kuin valmentajistossa, ettei moni varmastikaan odottanut paljoa. He ovat pelanneet positiivisen kauden tähän saakka, Rajamäki jatkaa.

FC Haka juhlistaa ottelussa myös 90-vuotista taivaltaan. Rajamäeltä löytyy muistoja Hakasta niin pelaaja- kuin myös valmentajavuosilta.

- Omat muistot alkavat Hakasta sieltä 1980-90-luvulta. Haka on todella perinteinen seura ja erittäin vahva cup-joukkue. Se oli yksi niistä paperitehtaan joukkueista, kuten olivat myös Myllykoski ja Kuusankoski. Perinteinen seura, joka on tottunut voittamaan. Jos lähdetään taaksepäin, niin itselle tulee välittömästi mieleen muun muassa [Valeri] Popovitch, Mixu [Paatelainen] ja Oka [Olli Huttunen]. Hakassa on pelannut aina isoja nimiä.

Rajamäki muistuttaa, että Haka on reilun 20 000 asukkaan kaupungissa merkittävä asia.

- Valkeakoski hengittää Hakan joukkueen kautta ja se on aina ollut kaupungille tärkeä. Puhutaan kuitenkin aika pienestä kaupungista ja Haka on sille tärkeä asia.

Paperitehtaan tuen pienennyttyä myös Haka joutui kohtaamaan taloudellisesti haastavia aikoja. Kauden 2012 jälkeen Haka vietti silloisessa Ykkösessä seitsemän kautta ennen kuin palasi takaisin Veikkausliigaan. Yhdessä kilpailullisen kehityksen myötä, myös seuran taloudellinen tilanne on kohentunut ja on nykyään vakaalla pohjalla.

- Oka on tehnyt siellä hyvää työtä pienellä paikkakunnalla. Haka oli pitkään divarijoukkue ja Tainion Teme käänsi sen divarijoukkueesta eurokentille. Uskon, että Valkeakoskella osataan arvostaa Tainion tekemää työtä.

Maanantaina edessä on Pirkanmaan derby, jossa maakunnan herruuden lisäksi taistellaan isoista pisteistä. Ilves voitti joukkueiden aiemman kohtaamisen Tammelassa 5-0 ja nyt koskilaisilla on näytön paikka kotiyleisönsä edessä.

- Se on Hakalle iso peli. 0-5 Tammelan kattilassa oli täystyrmäys. Nyt Hakalla on payback time. Varmaa on, että Hakan pelaajat tulevat antamaan pelissä kaikkensa.

FC Haka-Ilves Tehtaan kentällä maanantaina 15.7. kello 19.00. Tällä kertaa studio on paikan päällä Tehtaan kentällä ja lähetys alkaa kello 18.15. Rajamäen tutkaparina Koskissa toimii Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva ja puhetta johtaa Tero Karhu.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia