AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 22.8.2024

"Iso haaste edessä" - KuPS hakee cupin finaalipaikkaa Seinäjoella

"Iso haaste edessä" - KuPS hakee cupin finaalipaikkaa Seinäjoella

KuPS matkaa torstaina Seinäjoelle cupin välierään. (Kuva: Veikkausliiga)

Kuopion Palloseuralla on torstaina edessään hieno ottelu, kun keltamusta pelaa Seinäjoen OmaSp Stadionilla SJK:ta vastaan paikasta Suomen Cupin loppuotteluun.

KuPS ja SJK kohtaavat toisensa kolmatta kertaa tälle kesälle. Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat toisensa toukokuussa nimenomaan Seinäjoella, jolloin lopputuloksena oli 1–1 tasapeli. Viimeisin kohtaaminen tapahtui Väre Areenalla elokuun alussa, kun KuPS otti vakuuttavan 2–1 voiton kärkiottelusta.

Molemmat joukkueet ovat saaneet ennen huomista kohtaamista huilia, sillä viimeisimmät ottelut joukkueilla on viikonlopulta. SJK toki saapuu kentälle muutaman päivän enemmän lepoa saaneena, sillä viime Veikkausliigakierroksen ottelu heillä oli jo perjantaina, kun kuopiolaiset vastaavasti pelasivat sunnuntaina.

KuPS saapuu otteluun hyvässä tuloskunnossa – varsinkin jos peilataan pelkästään kotimaisilla kentillä tapahtuneita otteluita. Viimeisestä viidestä Veikkausliigaottelusta kuopiolaiset ovat voittaneet neljä ja pelanneet kerran tasan. Huomionarvoista voitoissa on myös se, että niistä kaksi on tullut kärkipään joukkueita SJK:ta ja Ilvestä vastaan.

KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara näkee, että ottelussa on ensinnäkin hienot panokset ja sen lisäksi VAR tuo lisämausteen otteluun.

- Hienot panokset kun on välierä ja ensimmäistä kertaa meidän peleissämme VAR käytössä – se on mielenkiintoinen haaste. SJK on todella hyvä kotijoukkue, todella aktiivinen. Iso haaste edessä, kertoo "Honsu" ottelusta.

Suomen Cupin välierä SJK - KuPS OmaSp Stadionilla torstaina 22.8. kello 19.00. Suomen Cupin välieräottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia