AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 22.8.2024

​Useita entisiä Veikkausliigatähtiä tositoimissa viikonloppuna – Henri Lehtonen haluaa mestaruuden

​Useita entisiä Veikkausliigatähtiä tositoimissa viikonloppuna – Henri Lehtonen haluaa mestaruuden

"Pänä" Lehtonen Interin paidassa kaudella 2017. (Kuva: Juha Tamminen)

Jos legendatason entiset Veikkausliigapelaajat kiinnostavat, kannattaa suunnata Espooseen viikonloppuna. Espoossa järjestetään 35-vuotiaiden SM-lopputurnaus, johon osallistuu 14 joukkuetta. Nimilistoilta löytyy monta mielenkiintoista nimeä.

Yksi heistä on Interin riveissä loistavan uran tehnyt Henri Lehtonen. "Pänä" Lehtonen pelasi yli 350 ottelua Interin paidassa ja edusti seuraa 16 kautta. Eipä ihme, että hän on itseoikeutettu jäsen seuran Kunniagalleriassa.

Interin paidassa Lehtosta ei viikonloppuna nähdä, sillä pääsarjauransa lopettamisen jälkeen seurana on ollut Jyrkkälän Tykit eli JyTy.

- Tulin JyTyyn vuoden 2017 lopulla eli varsinaisen uran päättymisen jälkeen. Ensimmäinen koko kausi Tykeissä oli 2018. Siirto sinne oli selkeä päätös, siinä vaiheessa kun ammattilaisuus loppuu. Veli pelasi siellä, samoin monta hyvää tuttua futispiireistä, Lehtonen kertoo.

- JyTy on mahtava yhteisö, 30 vuotta tuli viime vuonna seuralla täyteen. Hienoja ihmisiä, hienoja joukkueita.

Henri Lehtonen ja JyTy lähtevät hakemaan lopputurnauksesta menestystä. Lopputurnaustasolla JyTy harjoitteli pari vuotta pudoten alkulohkossa. Viime vuonna joukkue ylsi pronssiotteluun, mutta hävisi.

- Toivottavasti saadaan myös menestystä. Aina se ruokkii. Nyt lähdetään hakemaan mestaruus Jyrkkälään ja samalla oikeus järjestää ensi vuoden SM-lopputurnaus, Lehtonen pohtii.

- Näissä peleissä saa pelata ihan täysiä. Tämä on minulle kauden päätapahtumia. Mitä olen nimilistoja selaillut ja kuullut, kovia vanhoja pelivastustajia on tulossa vastaan. Ja tietysti sellaisia mainioita pelaajia, jotka ovat tulleet näissä ikisturnauksissa vastaan.

Ennakkolistoilla on tosiaan paljon tuttuja nimiä. Tunnetuin lienee Pohjanmaalta tulevan Esse IK:n Alexei Eremenko jr – joukkueen pelivalmentajana on luonnollisesti Veikkausliigalegenda Alexei Eremenko sr. Lisäksi Essen listoilta löytyy esimerkiksi Jonas Emet ja vuonna 2012 Veikkausliigalegendan aateloinnin ansainnut Niklas Storbacka. Gnistanin paidassa pelaavat ennakkolistojen mukaan Pekka Sihvola ja Miikka Multaharju sekä HIFK:n liigavuosien suursuosikit Esa Terävä ja Jukka Halme. Lehmon Pallon kokoonpanosta löytyy esimerkiksi SJK:ssa mestaruutta ja cup-mestaruutta juhlinut Timo Tahvanainen.

- Todella hyvin mielin lähden Espooseen, saatiin isompi turnaus ja enemmän joukkueita. Tulee varmasti hienot ja kovatasoiset kisat.

Lehtonen uskoo Interiin

Inter-legenda seuraa luonnollisesti myös tarkasti rakkaan seuransa otteita. Mies nähdään katsomossa usein seuraamassa Interin otteita.

- Käyn katsomassa pelejä ja seuraan, mitä tapahtuu. Joukkueessa ei ole Juuso Hämäläisen lisäksi enää pelaajia, joiden kanssa pelasin, mutta tietysti seuran taustalla ja joukkueen huoltojoukoissa on paljon tuttuja, Lehtonen sanoo.

- Tiukkaa on päästä kuuden sakkiin. Edessä on vielä kaksi ehkä kovinta peliä, HJK ja KuPS vieraissa. Tosin Interin peli on näyttänyt nyt hyvältä – viimeiset kuusi, seitsemän peliä varsinkin. Olen edelleen luottavainen, että Inter nähdään kuuden parhaan joukossa.

Pelit Laaksolahdessa ja Keski-Espoossa

Henri Lehtonen ja kumppanit pääsevät tositoimiin perjantaista lähtien. SM-lopputurnaus pelataan kahdella eri areenalla Espoossa: Keski-Espoon kentillä perjantai iltapäivästä lauantain aamupäivään. Toinen areena on hallitsevan Suomen mestarin ja turnauksen järjestäjän, SexyPöxyjen, kotikenttä Laaksolahti. Myös Laaksolahdessa aloitetaan perjantaina iltapäivällä, jatketaan lauantaina alkuiltaan asti ja sunnuntaina pelataan välierät ja mitaliottelut.

Joukkueet on jaettu neljään eri lohkoon, kahteen neljän joukkueen lohkoon ja kahteen kolmen. Jokaiselle tulee kolme ottelua alkulohkossa ja sen jälkeen pelataan kahdeksan parhaan joukkueen kesken pudotuspelit.

Turnausta seurataan Palloliiton tulospalvelussa.

Lisää uutisia