AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 23.8.2024

FC Lahti lainasi maalivahdin Ruotsista - "Olen kuullut Suomen sarjoista pelkästään hyvää"

FC Lahti lainasi maalivahdin Ruotsista - "Olen kuullut Suomen sarjoista pelkästään hyvää"

Kuva: FC Lahti

Maalivahti David Mikhail siirtyy lainalle FC Lahteen Ruotsin pääsarjaseura IFK Värnamosta. Ruotsalaisen laina kestää kauden loppuun.

Mikhail on 25-vuotias ja 188-senttinen maineikkaan tukholmalaisen IF Brommapojkarnan kasvatti.

Tukholmassa jalkapalloperheeseen syntynyt David Mikhail pelasi juniorivuotensa tukholmalaisissa akatemioissa. Hän sai miesten debyyttinsä kaudella 2022 kolmannella sarjatasolla. Hän vakuutti pääsarjassa pelaavan IFK Värnamon ja sai siirron Allsvenskaniin. Nyt maalivahti siirtyy lainalle FC Lahteen loppukaudeksi innoissaan.

– Olen aina ollut intohimoinen kehittymään ja haluan aina ottaa seuraavan askeleen, joten laina sopii siihen hyvin. Kun kuulin mahdollisuudesta tulla Lahteen, olin heti kiinnostunut. Olen innoissani siirrosta ajatellen sekä kenttää että sen ulkopuolisia asioita. Olen kuullut, että Lahti on vahva urheilukaupunki ja odotan sen kokemista, Mikhail aloittaa.

Mikhail on vahva reaktiotorjuja. Hänen vahvuutenaan on myös pelinluku ja -ohjaaminen. Mikhail on ollut pitkään utelias Pohjoismaiden jalkapalloa kohtaan, joten Suomi ja suomalainen jalkapallo ei ole hänelle vierasta, vaikka hän pääseekin vasta nyt pelaamaan ensimmäistä kertaa Ruotsin rajojen ulkopuolella. Lahdessa muutama kausi sitten pelannut Albion Ademi kuuluu Mikhailin ystäväpiiriin.

– Minulla on paljon ystäviä ja tuttuja, jotka pelaavat tai ovat pelanneet Suomen sarjoissa ja olen kuullut kaikilta pelkästään hyvää. Lisäksi Pohjoismaiden jalkapallo on kiinnostanut minua, joten koen, että olen hyvin kartalla Suomesta. Odotan kuitenkin innoissani sitä, että pääsen tutustumaan Lahteen vielä paremmin, Mikhail kertoo.

Mikhailin perheessä jalkapalloon on suhtauduttu intohimolla ja hänen kaikki veljensä pelaavat myös jalkapalloa. Maalivahti tiedostaakin kannattajien merkityksen pelille. Siksi Mikhail toivookin, että pääsee tapaamaan ja esiintymään kotiyleisön edessä mahdollisimman pian.

– Olen erittäin onnellinen päästessäni tänne. Haluan antaa kaikkeni joukkueelle ja sen kannattajille. Odotan, että pääsen näkemään kannattajat peleissä ja haluan, että taistelemme yhdessä joukkueen ja kannattajien kanssa rinta rinnan saavuttaaksemme tavoitteemme, Mikhail päättää.

Mikhailin kansainvälinen siirtoprosessi on aloitettu ja maalivahti on mahdollisesti valmennusjohdon käytettävissä jo sunnuntain ottelussa, kun FC Lahti saa Hiihtikselle vieraakseen Vaasan Palloseuran

Lisää uutisia