vko.39 // 25.9.2024

AC Oulu teki eroa häntäpäähän (AC Oulu - FC Inter 1-0)

Kuva: AC Oulu / Antero Lehtonen

AC Oulu sai tiistaina vieraakseen FC Interin, joka oli viikonloppuna ryvettynyt Suomen Cupin finaalissa.

Laivastonsiniset aloittivat ottelun pirteästi ja menivät johtoon jo 15. minuutilla. Raketti Danny Barrow nousi vauhdilla vasenta laitaa pallon kanssa ja Yassin Daoussi oli mukana hyökkäyksessä. Danny pääsi jo nokikkain maalivahdin kanssa, mutta siirsi pallon sivuun Yaskalle, jolla oli helppo työ laittaa Select verkon perukoille.

FC Interin paras paikka ensimmäisellä jaksolla oli reilun puolen tunnin pelin paikkeilla, kun turkulaisten Axel Kouame päätti kokeilla vähintään kolmesta kymmenestä metristä. Kierrepallo suuntasi korkealta kohti maalin yläkulmaa, mutta englantilaiskassari Calum Wardin mahtava venytys piti oululaisten verkon koskemattomana.

Toisella puoliskolla voimasuhteet muuttuivat oikeastaan totaalisesti pallonhallinnan osalta. FC Inter tuli pukukopista heränneenä ja otti pelinkulusta hallinnan. Turkulaiset pystyivät luomaan kohtuullisesti vaaranpaikkoja hyökkäyspäässä, mutta aivan huippupaikoille oli vaikea päästä AC Oulun hyvän puolustuspelin vuoksi.

Laivastonsinisillä oli mahdollisuus lisäosumiin, kun vaihdosta sisään tullut Julius Körkkö pääsi kahteen kertaan kokeilemaan maalintekoa. Molemmilla kerroilla vetojen eteen löytyi turkulainen, valitettavasti. FC Interillä oli useampia mahdollisuuksia kokeilla maalintekoa erikoistilanteista, kun kulmat päätyivät punapaitojen voitoksi 13-4. Laukaukset kuitenkin viuhuivat enimmäkseen ohi tai päätyivät oululaisblokkiin.

Voitto kohensi oululaisten asemia ja varmisti lopullisesti sen, että joukkue ei voi enää ainakaan suoran putoajan paikalle vajota.