AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 4.7.2024

"Ei väliä miten hoidetaan kunhan hoidetaan" - Inter eteni cupin välieriin derbyvoiton myötä

"Ei väliä miten hoidetaan kunhan hoidetaan" - Inter eteni cupin välieriin derbyvoiton myötä

Inter-kippari Juuso Hämäläinen kiitteli yleisön tukea. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter ja TPS kohtasivat lähes neljän vuoden tauon jälkeen toisensa Veritas Stadionilla pelatussa Suomen Cupin puolivälieräottelussa.

Turun derbyjen mainetta kunnioittaen ei tämäkään ottelu jättänyt Kupittaalle saapunutta yli 6000 silmäparia kylmäksi. Ensimmäisen jakson jälkeen tauolle siirryttiin Interin 2-0-johdossa Timo Stavitskin maaleilla. Toinen jakso olikin yhtä erikoistilanteiden juhlaa, kun toisen jakson kaikki kolme maalia syntyivät kulmapotkuista lähteneistä puskuista. Inter voitti ottelun 3-2 Matias Tammisen puskumaalilla.

Turun derby houkutteli Veritas Stadionille Interin tämän vuosikymmenen suurimman yleisön 6144 katsojaa, jolla yllettiin myös Suomen Cupin korkeimpaan katsojamäärään 2000-luvulla. Inter vei Turun herruuden nimiinsä ja jatkaa matkaansa Suomen Cupin välieriin.

- Oli aika tiukka matsi, mutta ei väliä miten se hoidetaan kunhan hoidetaan. Olisi voinut olla toisella jaksolla parempaakin, mutta derbyt ovat usein tällaisia, että toinen kirii lopussa.

- Oli ihan fantastinen tunnelma, etenkin kannattajapääty oli ihan huikea, Inter-kapteeni Juuso Hämäläinen kertasi.

Tunnelma oli korkealla myös kaksi maalia iskeneellä Stavitskilla.

- Tosi hyvät fiilikset, aina hienoa voittaa täällä kotistadionilla ja varsinkin tällainen peli. Paljo porukkaa katsomossa, fiilis oli aivan mahtava ja tällaisia otteluita on kiva pelata.

Lisää uutisia