vko.27 // 3.7.2024

Hakan päävalmentaja Andy Smith tyytyväinen välieräpaikkaan - "Cupin pelit ovat aina hankalia"

Niklas Friberg iski Hakan voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka pelaa Suomen Cupin välierissä ensimmäisen kerran sitten vuoden 2016, kun se kaatoi Kokkolan Pallo-Veikot vieraissa maalein 1-2.

Koskilaiset saivat otteluun loistavan alun, kun hienosti rakennettu hyökkäys päättyi Imani Lanquedocin viimeistelemään osumaan jo ottelun toisella peliminuutilla. Nopeasti oikealta laidalta Nicolas Dantasin puolenvaihdosta lähtenyttä hyökkäystä vei eteenpäin Evangelos Patoulidis, joka lopulta keskitti läheltä kulmalippua takatolpalla odottaneelle Maissa Fallille, joka ovelasti pudottikin pallon rinnallaan alas ja Lanquedoc pääsi rauhassa sijoittamaan pelivälineen maalin vasempaan kulmaan.

13. minuutilla Hassan Ndam nousi taistelupalloon pitkästä maalipotkusta ja sai siinä ikävän pääosuman, minkä seurauksena joutui jättämään kentän. Ndam oli pitkään huollettavana nurmen pinnassa ja paikalle kuulutettiin myös lääkäri, mutta itse vaihtoon kävellyt toppari seurasi kuitenkin ottelun lopun vaihtopenkillä, joten tilanteesta selvittiin toivottavasti vain säikähdyksellä.

Vaikka ottelun alku vaikuttikin, että koskilaiset marssivat voittoon, niin kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut ja tasoittikin ottelun 31. minuutilla. KPV pystyi pelaamaan pallon boksin sisään, missä pääsi yllättävän helposti yrittämään maalintekoa kahdesti peräkkäin. Toinen yrityksistä tuotti tulosta, kun Ville Välipakka sijoitti pallon tarkasti vasempaan alanurkkaan.

Tasoituksen jälkeen Hakalla oli ensimmäisen jakson lopulla ja toisen alussa vaikeuksia saada otetta peliin, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän paine kotijoukkueen maalilla kasvoi.

Helpottava johto-osuma syntyi lopulta yliajalla, kun Niklas Friberg puski kulmapotkua seuranneen tolppakimmokkeen takatolpalta maaliin. Ottelun loppu oli varsin sekavaa taistelua, mutta Haka pystyi puolustamaan oman maalinsa ja eteni näin otteluparista jatkoon.

– Teimme nopean maalin ja olimme sen jälkeen mukavuusalueella, minkä seurauksena teimme virheen ja he rankaisivat. Meillä oli paikkoja, mutta emme vain onnistuneet tappamaan peliä. Tärkeintä oli kuitenkin se että luomme paikkoja – nyt alamme vain pistämään paikoista sisään!

– Pitää myös muistaa, että cup -pelit ovat aina hankalia. Olemme kuitenkin välierissä ja olen siitä erittäin onnellinen pelaajien puolesta, Hakan päävalmentaja Andy Smith iloitsi.