vko.27 // 4.7.2024

KuPS jatkaa cupin välieriin EIF-voitolla - "Henkisesti tärkeä voitto"

KuPS haki Tammisaaresta cupin jatkopaikan. (Kuva: KuPS / Niklas Pehkonen)

Kuopion Palloseuran Suomen Cup-taival sai jatkoa keskiviikkoiltana, kun joukkue kohtasi Ekenäs IF:n Ekenäs Sparbank Arenalla.

KuPS marssi loppujen lopuksi vakuuttavaan 0–2 voittoon ja eteni cupin neljän parhaan joukkoon.

Ensimmäisellä jaksolla KuPS otti heti pallonhallinnan itselleen, mutta aikaisemmasta ottelusta poiketen pystyi luomaan myös vaarallisia maalipaikkoja. Joku voisi jopa sanoa, että keltamustan maali roikkui jo ilmassa ja ensimmäinen täysosuma nähtiin ottelun 10. peliminuutilla. Tilanne syntyi Jerry Voutilaisen upeasta syötöstä puolustuslinjan yli, josta kapteeni Petteri Pennanen siirsi kuopiolaiset upeasti 0–1 johtoasemaan.

Kuopion Palloseuralla oli paikkoja viedä keltamusta 0–2 johtoasemaan jo aikaisemmin, mutta toinen täysosuma nähtiin vasta ottelun 42. peliminuutilla. Viime peleissä keskityksiä jakanut Clinton Antwi oli jälleen leipätyössään ja pisti pallon boksiin vasemmalta laidalta. KuPS-hyökkääjä Jonathan Muzinga irtosi puolustajista ja puttasi kuopiolaiset keskityspallosta 0–2 johtoasemaan.

Enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty ja näin tauolle lähdettiin KuPSin 0–2 johtoasemassa.

Toisella jaksolla ottelun tempo hieman laski, vaikkakin pelinkuva pysyi samana. KuPS piti itsellään pallonhallinnan, vaikka joukkue ei päässyt ihan yhtä vaarallisille maalintekopaikoille kuin ensimmäisellä nelivitosella. Vastaavasti EIF:n vedot lähtivät useasti kaukaa, mutta eivät tuottaneet ongelmia KuPS-maalivahti Johannes Kreidlille.

Voiton myötä KuPS eteni Suomen Cupin neljän parhaan joukkoon ja kohtaa välierässä Seinäjoen Jalkapallokerhon. Viime viikolla suoritetun arvonnan myötä KuPS on otteluparin vierasjoukkue ja tiedossa on jälleen vierasreissu. Välierän runkopelipäivä on 21.8, mutta keltamustan europelipelien mukaan mahdollinen varapäivä on 11.9.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueen esitykseen ja hymy oli yhtä korkealla kuin aurinko keskipäivällä.

- Tämä oli meille henkisesti tärkeä voitto, ja sunnuntaina on kiva päästä pelaamaan kotona neljän vieraspelin jälkeen, tiivisti "Honsu" alkuun.

Tarkemmin peliä analysoidessa päästiin ottelun kulkuun tarkemmin sisään.

- Meillä oli hyvä kontrolli koko pelin ajan, vaikka EIF pelasi hyvin suoraviivaisesti. Tavoitteenamme oli käyttää enemmän keskustaa, joka oli tällä kertaa täysin savolainen, ja onnistuimme erinomaisesti. Loimme tasaisesti hyviä maalipaikkoja koko ottelun, kertoo Honkavaara.