AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 26.8.2024

Unelmien kierros takana– KuPS sinetöi runkosarjan ykkössijan, Gnistan jatkaa voittoputkessa

Unelmien kierros takana– KuPS sinetöi runkosarjan ykkössijan, Gnistan jatkaa voittoputkessa

KuPS varmisti runkosarjan voiton kaatamalla IFK Mariehamnin. (Kuva: KuPS / Niklas Pehkonen)

Veikkausliigakauden 2024 runkosarjassa pelattiin viikonloppuna viimeistä edellinen kierros ja panoksia riitti joka ottelussa.

Viikonlopun kierros oli samalla Unelmien kierros, jolla Veikkausliiga ja SOS-Lapsikylä yhdessä keräävät varoja tärkeään asiaan eli vähävaraisten perheiden lasten harrastamisen tukemiseen. SOS-Lapsikylä oli vahvasti esillä kaikissa kierroksen kuudessa ottelussa.

Hyvän asian lisäksi viikonloppu tarjosi todellista jännitystä kentän puolella.

Viikonloppu alkoi lauantaina kahdella ottelulla Oulussa ja Tampereella, sunnuntaina pelataan kolmella paikkakunnalla ja kierros päättyi maanantai-iltana Seinäjoella. Lauantain otteluissa Ilves löi painetta muille kärkijoukkueille selvällä voitolla EIF:sta ja FC Haka täydensi pirkanmaalaisten päivän hakemalla niukan voiton AC Oulusta. Voitolla Haka otti samalla hyvin tukevan otteen paikasta kuuden parhaan joukossa runkosarjassa.

Sunnuntaina KuPS kaatoi IFK Mariehamnin ja varmisti runkosarjan ykkössijan. HJK puolestaan voitti FC Interin ja tulos merkitsi Hakalle paikan kuuden parhaan joukossa runkosarjassa. FC Lahden ja VPS:n maaliton tasapeli puolestaan lähes varmisti myös vaasalaisten vähintään kuudennen sijan. Mutta vain lähes, sillä Gnistanin voitto SJK:sta maanantaina jatkoi oulunkyläläisten voittoputkea ja kuudeskin sija on vielä Gnistanin ulottuvilla.

Viikonlopun jälkeen edessä on runkosarjan osalta enää päätöskierros, joka pelataan 1. syyskuuta ennen sarjan jakautumista kahteen. Nyt taistellaan tiukasti paikoista kuuden parhaan Mestaruussarjassa ja sijoille 7.-12. runkosarjassa sijoittuvien Haastajasarjassa sekä asetelmista niihin - katso alla olevasta kaaviosta tarkemmin kauden etenemisestä runkosarjan jälkeen.

Otteluennakot ovat tuttuun tapaan luettavissa Veikkausliigan sivuilta otteluita edeltävänä iltana. Ennakot löytyvät etusivun "ottelulaatikoiden" valikosta, jonne ilmestyvät myös avauskokoonpanot tuntia ennen kunkin ottelun alkamista ja otteluiden jälkeen niin tilastot kuin otteluraportitkin. Otteluiden aikana live-seuranta tarjoaa reaaliaikaista tietoa niille, jotka eivät pääse seuraamaan otteluita paikan päällä tai Ruudusta.

Veikkausliiga viikonloppuna:

Lauantai 24.8.
17.00 AC Oulu – FC Haka 0-1 (0-1)
17.00 Ilves – EIF 5-0 (4-0)

Sunnuntai 25.8.
16.00 HJK – FC Inter 1-0 (0-0)
16.00 KuPS – IFK Mariehamn 3-0 (1-0)
18.30 FC Lahti – VPS 0-0

Maanantai 26.8.
19.00 SJK – Gnistan 0-1 (0-1)

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia