AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 11.7.2024

Honkavaara pettyi tasapeliin – ”Minimitulos”

Honkavaara pettyi tasapeliin – ”Minimitulos”

Jani Honkavaara löysi omiensa pelaamisesta paljon parannettavaa. (Kuva: Juhani Järvenpää)

Kuopion Palloseuran taival vuoden 2024 Konferenssiliigan karsinnoissa potkaistiin käyntiin Luxemburgissa, kun FC UNA Strassen isännöi kuopiolaisia Stade Municipal de Differdangella. Ottelussa ei maaleilla juhlittu, vaan taistelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Kentälle asteli virkeä valkoisiin pukeutunut KuPS, joka otti pallonhallinnan itselleen heti aloitusvihellyksestä alkaen. Kotijoukkue FC UNA Strassen tyytyi pitämään muotonsa hyvin alhaalla eikä prässistä ollut tietoakaan. Kuopiolaiset eivät kuitenkaan pystyneet murtamaan Strassenin puolustusta eikä sen myötä vaarallisia maalipaikkoja esiintynyt.

Lähimpänä maalintekoa ensimmäisellä nelivitosella kävi Saku Savolainen, joka nosti pallon pienestä kulmasta ohi punamustiin pukeutuneen kotijoukkueen maalivahdin, mutta kuopiolaisten epäonneksi pallo osui vain ylärimaan. UNA Strassen vastaavasti onnistui koko ensimmäisellä jaksolla rakentamaan vain yhden vaarallisen vastahyökkäyksen, jonka Johannes Kreidl kuitenkin hoiti ilman ongelmia.

Toisella jaksolla pelinkuva ei alkuun muuttunut, mutta pelin edetessä kotijoukkue pystyi rakentamaan enemmän hyökkäyksiä kuin ensimmäisellä nelivitosella.

Ottelu kuitenkin muuttui täysin 75. peliminuutilla, kun Ibrahim Cisse hölmöili itselleen suoran punaisen. Vajaalle joutunut KuPS kuitenkin pysyi pelissä hyvin mukana, vaikkakin Kreidl joutui venymään muutaman kerran huipputorjuntoihin.

Maaleja ei ottelussa nähty, jonka myötä otteluparin toiseen kohtaamiseen lähdetään puhtaalta pöydältä.

- Sanotaan näin, että minimitulos. Emme missään nimessä voi olla tyytyväisiä peliimme. Ensimmäinen puoliaika vielä ihan ok ja loimme maalipaikkoja. Toisella juutuimme taas vähän omaan pelaamiseen. Meillä on aika paljon korjattavaa pelissä. Meidän pitää tehdä aika isoa hienosäätöä saadaksemme pelimme nopeammaksi. Murtautuminen tuollaista alhaalla makaavaa puolustusta vastaan ei ole tarpeeksi tehokasta. Emme luo ihan riittävästi paikkoja.

- Meillä oli pitkä palaveri pelaajien kanssa pelin jälkeen ja kävimme läpi mitä meidän muuttaa. Joka toinen peli on ollut nyt vähän vaisumpi peli. Kohtaamme nyt aika paljon makaavia puolustuksia ja viikon päästä on taas uusi mahdollisuus. Ainoa tavoite on, että meidän pitää vain olla yksinkertaisesti parempia, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara analysoi KuPS:n videolla.

Honkavaaralla on kuitenkin vahva luotto siihen, että ottelupari kääntyy KuPS:lle viikon päästä pelattavassa kotiottelussa.

- Ehkä se tavallaan huolestuttaa, että pelaamisemme oli aika samanlaista, vaikka olimme miehen vajaalla. Vastustaja ei ollut tänään hirveän laadukas ja uskon, että hoidamme tämän toisessa osaottelussa.

- Tämä on täysin hoidettavissa, jos pääsemme omalle hyvälle tasollemme. Tiedämme nyt millainen vastustaja on ja he olivat vieläkin passiivisempia kuin osasimme odottaa.

Lisää uutisia