AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 11.7.2024

"Uskon että lataus on kunnossa" - KuPS avaa europelit torstaina Luxemburgissa

"Uskon että lataus on kunnossa" - KuPS avaa europelit torstaina Luxemburgissa

"Honsu" uskoo KuPS:n olevan valmis illan otteluun. (Kuva: Juhani Järvenpää)

Kuopion Palloseura aloittaa oman europelitaipaleensa torstaina 11. heinäkuuta, kun UEFA Europa Conference Leaguen 1. karsintakierroksen avausosassa FC UNA Strassen isännöi KuPS:aa.

Tämän vuoden ensimmäinen eurovastus on jälleen uusi tuttavuus Kuopion Palloseuralle – kuten koko turnaukselle. 1922 perustettu FC UNA Strassen lunasti europaikkansa ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana sijoittumalla sarjassa Luxemburgin pääsarjassa kuudenneksi. Suoraan tuolla loppusijoituksella ei europaikkaa tullut, mutta edessä olevat seurat eivät saaneet UEFA:n lisenssiä, jolloin Strassen pääsee tekemään seurahistoriaa tänä kesänä.

- Vähän tuntematon vastustaja meille, hyvin vähän on saatu heistä tietoa, koska heillä on pre-season kesken ja he ovat pelanneet vain kaksi 45 minuutin harjoitusottelua. KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

- Jos peilaa viime vuotta, niin he pyrkivät paljon linjan taakse. Haluamme tietysti olla niin aktiivisia, ettei meidän linjojemme taakse päästä pelaamaan. Erikoistilanteet ovat varmasti myös isossa roolissa.

Honkavaara odottaa, että torstai-iltana Differdangessa - joka ei ole Strassenin normaali kotikenttä - nähdään hyvässä iskussa oleva kuopiolaisryhmä.

- Uskon että lataus on kunnossa, vaikka tiistai ja keskiviikko olivat molemmat meille matkustuspäiviä. Meillä on hyvä tilanne, oikeastaan kaikki pelaajat ovat käytettävissä ja Ousmane Diawarakin liittyi jo joukkueeseen.

Konferenssiliigan 1. karsintakierroksen 1. osaottelu FC UNA Strassen - KuPS Stade Municipal de Differdangella torstaina 11.7. kello 20.00 Suomen aikaa.

Lisää uutisia