AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 19.7.2024

"Molemmat joukkueet pelasivat hyvin" - Nuorela ylpeä VPS:sta putoamisesta huolimatta

"Molemmat joukkueet pelasivat hyvin" - Nuorela ylpeä VPS:sta putoamisesta huolimatta

Muutama tilanne jäi mietityttämään Jussi Nuorelaa. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS:n matka Euroopan kentillä tuli päätökseensä toisen osaottelun myötä, kun liettualaisjätti FK Žalgiris nollasi Raidan kotonaan lukemin 1-0. VPS:n peliä väritti jälleen epäonnekkaat kenttätapahtumat, joiden merkitys pelin kulkuun olivat valtavan suuria.

Ensimmäinen jakso jatkui Liettuassa siitä, mihin Hietalahdessa viimeksi jäätiin. Ottelu oli tiukkaa vääntöä molemmissa kentän päädyissä, mutta maalipaikoilla tai osumilla ei herkuteltu. Molemmat joukkueet saivat omat paikkansa vastustajan alueella, mutta nollalukemat pysyivät taululla pitkään. Vasta ensimmäisen nelivitosen jälkeisellä lisäajalla Žalgiris onnistui murtamaan VPS:n puolustuksen, ja tauolle siirryttiin heti maalin jälkeen kotijoukkueen 1-0 johdossa. Ensimmäisellä jaksolla huomiota herätti boksin ulkopuolella tapahtunut selvä rike Žalgiris kaataessa Evgeniy Bashkirovin läpiajossa punaisen kortin arvoisesti. Tilanteesta ei kuitenkaan shokeeraavasti vihelletty rikettä.

Toisella jaksolla Vepsu pyrki tulemaan peliin takaisin mukaan pakottaen Žalgirisin tekemään virheitä omalla aluellaan, ja VPS saikin kaksi selvää käsivirhettä aikaiseksi kotijoukkueen boksissa. Näistäkään tilanteista ei vihelletty rikkeitä, joka jätti Liettuaan matkustaneet VPS-kannattajat pyörittelemään päätään. Toisella nelivitosella Žalgiris sai lopulta luotua vaarallisempia tilanteita mitä VPS, mutta Lauri-Eemil Vetrin vahvat otteet pitivät Raidan vielä pelissä mukana. Se ei kuitenkaan lopulta riittänyt, ja täten Vepsun matka Euroopan kentillä tuli päätökseen katkeran 1-0 tappion jälkeen.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli silminnähden pettynyt ottelun lopputulokseen. VPS-luotsi kertoo otteluparin sisältäneen epäselviä vihellyksiä ja tilanteita, mutta mainitsee joukkueen nauttineen kokemuksesta suuresti haasteista huolimatta.

- Ottelu oli loistava kokemus meille. Ilmapiiri oli hyvä ja nautimme tästä kaikesta, sillä emme usein pelaa tällaisia otteluita. Mielestäni meidän täytyy puhua molemmista osaotteluista, kun käsittelemme otteluparia. Molemmissa otteluissa maalit tulivat lisäajan viimeisillä hetkillä, ja niitä ei koskaan tulisi tapahtua.

- Otteluparissa on valtavasti "mitä jos" -tilanteita. Jos ajatellaan ensimmäistä osaottelua, meille olisi tullut viheltää täysin oikeutettu rangaistuspotku. Tänään näimme täysin selvän punaisen kortin arvoisen virheen Žalgirisilta, joka jäi viheltämättä. Nämä ovat todella suuria hetkiä peleissä, ja otteluparissa vihellykset menivät tällä kertaa meitä vastaan. Voimme siis sanoa, että olimme todella epäonnekkaita, Nuorela toteaa.

Nuorela kokee, että VPS kykeni pakottamaan Žalgirisin paineen alle tärkeinä hetkinä, mutta tällä kertaa valitettavasti tuomiot kentällä kääntyivät Raitaa vastaan.

- Toisella jaksolla näimme myös kaksi selvää käsivirhettä Žalgirisin boksissa, joista kummastakaan emme saaneet rangaistuspotkua. Se on tietenkin osa jalkapalloa, mutta se on sääli. Tiesimme ja pelien kautta näimme, että Žalgiris on isompi, vahvempi ja laadukkaampi joukkue kuin me olemme. Mutta tekemisemme laittoi heidät paineen alle, ja pakotimme heidät tekemään virheitä, joista olisimme ansainneet meille oikeutettuja vihellyksiä.

- Mielestämme ansaitsemme tunnustusta. Se on tapamme pelata, ja viheltämättä jääneet virheet ovat hetkiä, joiden kautta meillä on mahdollisuus voittaa meitä parempi joukkue. Siksi on sääli on se, ettemme saaneet vihellyksiä.

Nuorela on ylpeä joukkueestaan, ja mainitsee, että Raita osoitti sisukkuutta haastaessaan Žalgirisin tasoisen joukkueen Konferenssiliigan karsintojen ensimmäisellä kierroksella. Raita onnittelee otteluparista edennyttä liettualaisjoukkuetta vahvasta suorituksesta.

- Molemmat joukkueet pelasivat hyvin, ja etenkin molemmat osapuolet pelasivat oman näköistään jalkapalloa. Se oli mielenkiintoista katseltavaa molemmissa matseissa, ja nautimme tästä otteluparista pelaajien poissaoloista ja muista haasteista huolimatta. Se ei ollut helppoa, mutta mielestäni pelaajamme antoivat kaikkensa ja osoittivat todellista rohkeutta. Näimme, että pystyimme kilpailemaan korkealla tasolla Žalgirisin kaltaista joukkuetta vastaan.

- Tämä on jalkapalloa, ja olemme ylpeitä siitä, mitä saavutimme. Onnittelemme Žalgirisia ja toivotamme heille kaikkea parasta seuraavalle kierrokselle, Nuorela summaa.

Lisää uutisia