AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 24.7.2024

"Hieno haaste meillä edessä" - KuPS lähtee kotiotteluunsa Tromsøa vastaan oma peli edellä

"Hieno haaste meillä edessä" - KuPS lähtee kotiotteluunsa Tromsøa vastaan oma peli edellä

KuPS saa kotiyleisön tuekseen torstaina. (Kuva: KuPS / Niklas Pehkonen)

Kuopion Palloseuran taival eurokentillä jatkuu torstaina, kun KuPS saa Väre Areenalleen vastaansa norjalaisen Tromsø IL:n.

KuPS lähtee ottelupariin altavastaajana, sillä norjalaisjoukkueen pelaajabudjetti on huomattavasti suurempi kuin kuopiolaisten. Tästä huolimatta jokainen KuPS:n pelaajakopista ja valmennuskopista tietää, että Tromsø IL on tällä hetkellä haavoittuvainen: norjalaisten vaikea startti Eliteserienissä pakottaa joukkueen käyttämään paljon resursseja omaan liigataisteluunsa.

Tunnelma kuopiolaisleirissä onkin kaikkineen luottavainen.

- Hyvin on mennyt valmistautuminen, aika paljon on päästy käymään erityisesti Tromssan pelaamista läpi. Hieno haaste meillä edessä, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

- Ollaan käyty läpi vastustajan vahvuudet ja heikkoudet, mutta iso asia on se, että pystymme itse pelaamaan hyvin ja mahdollisimman vähän joudutaan sellaisiin tilanteisiin, jotka aiheuttavat meille ongelmia ja päinvastoin.

"Honsun" mukaan liikaa vastustajan ehdoilla ei missään nimessä ole otteluun tarkoitus lähteä.

- Paljon on käyty läpi sitä, miten vastustajan hyökkääminen pysäytetään ja toisaalta miten itse hyökätään. Toivottavasti meidän ei kuitenkaan tarvitse paljon reagoida Tromssan pelaamiseen, vaan ennemmin niin, että he joutuvat reagoimaan meidän peliimme.

Iso asia on myös otteluparin avaaminen Väre Areenalla.

- Näissä peleissä on Kuopiossa aina erityinen tunnelma ja siinä on varmasti pelaajienkin hieno torstaina pelata, Honkavaara uskoo.

Kuopiolaisleiri sai myös huonoja uutisia UEFA:lta, kun Ibrahim Cissé määrättiin 3 ottelun pelikieltoon Luxemburgissa tapahtuneesta ulosajosta. Kuopion Palloseura on kuitenkin valittanut päätöksestä ja odottaa kuumeisesti saadaanko mies kokoonpanoon jo huomista ottelua ajatellen.

Torstaina 25.7. kello 18.00 KuPS – Tromsø IL, Väre Areena (pääsyliput)

Lisää uutisia