AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 11.8.2024

"Hyvä, ammattimainen ja meidän näköisemme peliesitys" - Ilves-luotsi Joonas Rantanen tyytyväisenä

"Hyvä, ammattimainen ja meidän näköisemme peliesitys" - Ilves-luotsi Joonas Rantanen tyytyväisenä

Ilves nousi jo sarjakakkoseksi. (Kuva: Jimi Soinila)

Ilves kaatoi sunnuntaina IFK Mariehamnin kotonaan maalein 2-0 ja kipusi sarjataulukossa HJK:n ohi kakkoseksi.

Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen oli eurocup-kiireiden keskellä erittäin tyytyväinen näkemäänsä.

– Hyvä, ammattimainen ja meidän näköisemme peliesitys tänään. Eilen oli toinen päivä Djurgården-pelistä ja erittäin hyvät harjoitukset. Pelaajat olivat todella keskittyneitä ja oikeanlaisella energialla tulossa tähän peliin. Se näkyi pelaamisessamme, Rantanen kehui.

– Ajattelimme, että hyvä alku on meillä tärkeä tänään. Me saimme sen, pelin kontrollin ja suht aikaisen ensimmäisen maalin. Pieniä haasteita oli maalin jälkeen emmekä ehkä ihan yhtä hyvin antaneet painetta palloon. Vähän valahdimme alas, he nostivat pikkasen prässiään emmekä aina löytäneet sieltä tietä ulos. Siinä oli heikompi jakso ensimmäisen puoliajan loppupuolella, mutta kokonaisuutena pelasimme tosi hyvin tänään – ja niin kuin sanottu, meidän näköistämme jalkapalloa. Maalit hyvään aikaan ensimmäisellä jaksolla ja toisen jakson alkuun helpottivat myös pelaamistamme. Kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyväinen.

Ilveksen avauskokoonpanossa nähtiin otteluruuhkan keskellä hieman kierrätystä, kun Joshua Akpudje, Matias Kivikko Arraño, Marius Söderbäck ja Roope Riski ottivat torstaina Djurgårdenia vastaan avanneiden Tatu Miettusen, Oiva Jukkolan, Doni Arifin ja tänään pelikiellossa olleen Joona Vetelin paikat. Toinen pelikieltoaan kärsinyt pelaaja oli maalivahti Otso Virtanen.

– Totta kai pitää seurata pelaajien kokonaiskuormitusta. Ei pelkästään sitä, missä juuri nyt ollaan, vaan vähän pidemmällekin katsoa taaksepäin. Toisaalta onnistuimme hyvin kokoonpanovalinnoissamme tähän peliin. Pelaajat täyttivät roolinsa ja tehtävänsä.

- Muutenkin sanoisin, että nyt kun on tällainen ajanjakso ollut, niin ne pelaajat, jotka ovat vähän vähemmän pelanneet, joko aloittaneet tai tulleet vaihdosta sisään, ovat hoitaneet tehtävänsä tosi hyvin. Se on mielestäni vahvan joukkueen merkki ja antaa mahdollisuuden pärjätä myös pitkässä juoksussa, Rantanen sanoi.

vko.43 // 22.10.2024
Lisää uutisia