vko.43 // 24.10.2024

​HJK otti avausvoittonsa Konferenssiliigassa – draamaa loppuhetkillä

Liam Möller iski HJK:n voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK otti äärimmäisen arvokkaan voiton UEFA:n Konferenssiliigassa kaatamalla torstaina Dinamo-Minskin kotonaan lukemin 1-0.

Avausjaksolla vierailija Dinamo-Minsk oli hienokseltaan hallitsevampi osapuoli, mutta jakson loppua kohden HJK sai paremmin otetta. Kummallakin oli paikkansa, mutta tauolle mentiin numeroissa 0-0.

Toiselle jaksolle HJK sai unelma-alun. Heti avausminuutilla Lee Erwin pääsi puolittain läpi vasemmalta ja laukoi, mutta Fedor Lapoukhov Dinamon maalilla torjui. Pallo kimposi torjunnasta kuitenkin maalin edustalle, jossa Liam Möller oli ensimmäisenä paikalla ja siirsi pallon tyhjään verkkoon ja HJK:n johtoon.

Ottelu eteni tasaisena, mutta 82. minuutilla HJK sai tilaisuuden sinetöidä ottelun. Kulmapotkun jälkitilanteessa Dinamon Trofim Melnichenko pelasti pallon kädellään maaliviivalta, sai suoran punaisen kortin ja pallo vietiin pilkulle. Lapoukhov kuitenkin torjui Luke Plangen löysähkön laukauksen.

Vajaamiehisenä Dinamo ei kuitenkaan vaikuttanut kunnon kiriä saanut aikaiseksi, kunnes lisäajalla kulmapotkun jälkitilanteesta Dinamo sai pallon maalin. VAR-tarkistus kuitenkin pelasti HJK:n, kun tilanne tuomittiin paitsioksi.

Näin HJK otti erittäin tärkeät kolme pistettä ja tarrasi samalla kiinni jatkopaikkaan liigavaiheesta.