AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 1.7.2024

Takana mielenkiintoinen kierros – David Ramadingaye odottaa liikehdintää siirtomarkkinoilla

Takana mielenkiintoinen kierros – David Ramadingaye odottaa liikehdintää siirtomarkkinoilla

AC Oulu pääsi juhlimaan voittoa KuPS:sta. (Kuva: Iitu Lehtonen)

Veikkausliigan viikonlopun kierros tarjosi taas tiukkoja tilanteita. Ruudun asiantuntija David Ramadingaye löysi kierrokselta monta mielenkiintoista pointtia.

Ruudun studiopelinä keskityttiin AC Oulun ja KuPS:n väliseen kohtaamiseen, jonka AC Oulu vei nimiinsä 1-0. Ottelu oli samalla ensimmäinen Veikkausliigaottelu uuden valmennuksen alaisuudessa. KuPS:lle tappio oli jo kolmas peräkkäinen.

- AC Oulun voitto jäi tietenkin mieleen. Se oli uudelle valmennukselle hyvä startti ja tuo varmasti uskoa joukkueeseen. Samaan aikaan KuPS:n ahdinko kasvaa ja siellä alkaa olla jo kriisi käsillä. Kun mestaruus on tavoitteena, niin tällaiset pelit sen pitäisi pystyä voittamaan, Ramadingaye muistuttaa.

Ramadingaye nostaa myös häntäpäässä tapahtuneet muutokset. Inter on kipuamassa lähemmäs Mestaruussarjaa ja EIF jätti jumbopaikan taakseen.

- Interin voitto Vepsusta jäi myös mieleen ja on pakko nostaa myös Gnistanin häviö. Ensimmäisissä peleissä he ottivat pari voittoa, mutta sen jälkeisissä peleissä on tullut vain yksi voitto. Peli ei ole muutenkaan vakuuttanut ja siellä alkaa putoajan peikko todella kolkutella.

- Samaan aikaan hieno voitto EIF:ltä ja vielä Gnistania vastaan, joka on yksi sen päävastustajista. He ovat muutenkin pelanneet ihan hyvin. Heillä on varmaan helppo lähteä peleihin, kun kukaan ei odota heiltä mitään ja siellä varmasti ajatellaan, että kyllä me näytämme muille ja säilymme.

- Kaikkinensa todella mielenkiintoinen kierros, Ramadingaye perkaa.

Tällä viikolla aukeaa Veikkausliigan siirtoikkuna ja jotkut joukkueet ovat jo tiedottaneet sopimuksista. Ramadingaye ennakoi seuroilta aktiivisuutta siirtoikkunan aikana.

- FC Lahti tuo varmasti uusia pelaajia. AC Oulun en taas näe tarvitsevan hirveästi, kun heillä on ihan hyvä jengi. Honkavaara sanoi jossain haastattelussa, että he hakevat 1-2 pelaajaa. HJK varmasti raahaa pelaajia ihan europelejäkin ajatellen. EIF joutuu hankkimaan aikakin Lucas Kaufmannille korvaajan. Yleisesti ottaen odotan, että aika paljon saattaa pelaajia olla tulossa.

Veikkausliigan seuraava kierros pelataan lauantain, sunnuntain ja maanantain aikana. Sitä ennen Suomen Cupissa mukana olevat joukkueet pelaavat puolivälieriä keskiviikkona.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia