vko.43 // 24.10.2024

FC Haka purisi voiton jatko-ottelun jälkeen (FC Haka-FC Inter 2-1 jo.)

Kuva: Jussi Rämä

FC Haka kaatoi ensimmäisen kerran FC Interin tällä kaudella ja voitto maistuikin erityisen makealta turkulaisten kaatuessa Eurolopputurnauksen ensimmäisessä ottelussa jatko-ottelun jälkeen 2-1. Interin kausi loppui tähän ja Haka puolestaan jatkaa välierään Gnistania vastaan.

Vierasjoukkue oli ottelun alussa selvästi terävämmällä jalalla liikkeellä ja vyöryikin vaarallisesta etenkin oikean laidan kautta kohti Hakan maalia. Vaikka koskilaiset alun jälkeen pääsivätkin mukaan otteluun, niin vierasjoukkueen johtomaali 40. minuutilla oli ensimmäisen jakson pelitapahtumiin nähden varsin odotettu. Matias Tamminen ohitti vasempana laitapakkina pelanneen Nikolas Talon ja eteni vahvasti kohti maalia syöttäen aivan maalin edustalle, mistä pallo kimposi joko Hassan Ndamin tai Jean Botuen jalasta maaliin.

Toisella puolikkaalla molemmilla joukkueilla oli lukuisia paikkoja lisäosumiin, mutta jakson ainoasta maalista vastasi kuitenkin kotijoukkue ja Anthony Olusanya, joka sijoitti maalivahti Eetu Huuhtasen eteensä torjuman Evangelos Patoulidiksen keskityksen varmasti verkkoihin.

Kun varsinaisella peliajalla ei hyvistä paikoista huolimatta saatu lisäosumia, niin ratkaisua haettiin jatko-ottelussa. Maalittomana edenneen ottelun ratkaisu nähtiin kuitenkin lopulta 114. minuutilla. Patoulidis kuljetti palloa omalta alueelta aina vastustajan kuudelletoista asti, missä tarjosi syötön etuviistoon oikealle minne täydet minuutit uurastanut Haymenn Bah-Traore oli tehnyt 80 metrin spurtin lähdettyään pitkältä Patoulidiksen takaa mukaan tukemaan hyökkäystä. Saksalainen ajautui melko ahtaaseen kulmaan, mutta täräytti silti pallon voimalla Huuhtasen ja tolpan välistä verkkoihin ja tuuletti samalla uransa ensimmäistä Veikkausliigamaaliaan, mikä lopulta jäi myös voitto-osumaksi.