AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 1.9.2024

VPS viimeisenä Mestaruussarjaan - huikea runkosarjan päätöskierros takana

VPS viimeisenä Mestaruussarjaan - huikea runkosarjan päätöskierros takana

HJK nousi voitolla Vaasassa KuPS:n tutumaan. (Kuva: Veikkausliiga)

Veikkausliigakauden 2024 22. ottelukierros eli runkosarjan päätöskierros pelattiin sunnuntaina 1. syyskuuta ja draamankaari ainakin oli kohdillaan.

Runkosarjan päätöskierrokselle lähdettäessä vain kaksi sijoitusta oli varmoja: KuPS tulee olemaan runkosarjan ykkönen ja EIF sijalla 12.

Yksi tärkeä asia eli viimeinen paikka kuuden parhaan joukossa Mestaruussarjassa. Gnistan oli jo hetken lähellä viedä tuon paikan VPS:lta, mutta vaasalaisten tappiosta huolimatta VPS pysyi Gnistanin edellä. HJK:n voitto Vaasassa ja KuPS:n tappio FC Interille merkitsi sitä, että kärkikaksikon ero on vain yksi piste Ilveksen jatkaessa tiukimpana haastajana.

Taulukon alemmalla puoliskolla IFK Mariehamn päätti voitottoman kautensa kaatamalla AC Oulun ja tiivisti tilannetta entisestään. Myös EIF sai tappioputkensa poikki ja jatkaa edelleen taistelua sarjapaikastaan.

Katso alla olevasta kaaviosta tarkemmin kauden etenemisestä runkosarjan jälkeen. Mestaruus- ja Haastajasarjan otteluohjelmat julkaistaan keskiviikkona 4.9. iltapäivällä.

Otteluennakot ovat tuttuun tapaan luettavissa Veikkausliigan sivuilta otteluita edeltävänä iltana. Ennakot löytyvät etusivun "ottelulaatikoiden" valikosta, jonne ilmestyvät myös avauskokoonpanot tuntia ennen kunkin ottelun alkamista ja otteluiden jälkeen niin tilastot kuin otteluraportitkin. Otteluiden aikana live-seuranta tarjoaa reaaliaikaista tietoa niille, jotka eivät pääse seuraamaan otteluita paikan päällä tai Ruudusta.

Veikkausliigan runkosarjan päätöskierros sunnuntaina 1.9.:

16.00 EIF – SJK, Ekenäs 1-1 (0-0)
16.00 FC Haka – FC Lahti 1-1 (0-1)
16.00 Gnistan – Ilves 1-1 (0-0)
16.00 IFK Mariehamn – AC Oulu 2-1 (0-1)
16.00 KuPS – FC Inter 1-2 (1-2)
16.00 VPS – HJK 1-3 (1-1)

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia