AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 24.7.2024

Mehmet Hetemaj nosti Ilveksen nousun kierroksen kohokohdaksi

Mehmet Hetemaj nosti Ilveksen nousun kierroksen kohokohdaksi

Ilves otti makean voiton VPS:sta. (Kuva: Jimi Soinila)

Veikkausliigassa saatiin jälleen jännittävä ja mielenkiintoinen kierros päätökseen. Jännitystä riittää taulukon molemmissa päissä.

Ruudun asiantuntija Mehmet Hetemaj nostaa kierroksen kohokohdaksi Ilveksen nousun miehen vajaalla 3-2-voittoon VPS:sta. Hetemaj piti Ilveksen voittoa oikeudenmukaisena.

- Ilves-VPS oli se ottelu jota odotin eniten eikä se jättänyt ketään kylmäksi. Studiossakin sanoin, että siitä on tulossa mielenkiintoinen ja tapahtumarikas ottelu, Hetemaj avaa.

- Ensimmäisen puoliajan alussa Ilves dominoi peliä täysin. Miehet ja pallo liikkuivat ja he loivat jatkuvaa painetta VPS:n maalille. Maali oli sitten käsittämättömän hieno. Se oli niin hienosti rakennettu enkä tiedä kuinka monta peräkkäistä syöttöä siinä oli, mutta myös ne viimeiset syötöt Haaralan maaliin - käsittämätön ja älyttömän hieno maali koko joukkueelta, Hetemaj suitsuttaa.

Pian Santeri Haaralan johtomaalin jälkeen tuli ottelun kulminaatiopiste, kun Otso Virtanen sai punaisen kortin kaadettuaan VPS:n Jevgeni Bashkirovin.

- Sitten tapahtui dramaattinen tilanne, josta riitti puhetta pelin jälkeen. Minun henkilökohtaisen mielipiteeni on se, että tilanne olisi pitänyt viheltää paitsiona. Bashkirov jatkoi liikettään ja vaikutti Virtasen pelaamisen enkä itse nähnyt sitä uudeksi tilanteeksi. Ihmettelen vain, että miksei lippu noussut, kun se oli niin selvä paitsio. Minun näkökulmastani lopputulos oli oikeudenmukainen, Hetemaj jakoi mielipiteensä.

Myös muut kärkijoukkueet olivat vahvoilla. Koko kärkikolmikko KuPS, SJK ja HJK ottivat niin ikään voiton.

- SJK oli vakuuttava eikä voitto IFK Mariehamnista tullut millään tavalla yllätyksenä. Sieltä oli odotusarvona pelkästään kolme pistettä. 4-0-tulos oli heille tietenkin tosi hyvä ja he saivat samalla paranneltua maalieroaan.

- Pakko myöntää, että HJK pelasi vakuuttavasti. Kysymys kuuluu oliko HJK oikeasti noin hyvä vai oliko Haka niin huono. Haka näyttää jatkavan sitä mitä on nähty koko kauden, eli hyvän esityksen jälkeen tulee huono ja nyt Haka oli tosi huono. Macedon esitys auttoi HJK:ta toki paljon, mutta vakuuttava esitys HJK:lta.

- KuPS otti Veikkausliigan kiinnostavuuden kannalta ison voiton, mutta matala blokki tuotti heille jälleen haasteita murtaa. Se täytyy sanoa, että FC Lahti on parantanut Ricardo Duarten tulon jälkeen paljon ja pelasi toisen hyvän pelinsä peräkkäin. Heilläkin oli omat paikkansa ottelussa.

- KuPS:lla, kuten kaikilla muillakin joukkueilla on vaikeuksia luoda maalipaikkoja matalaa blokkia vastaan, ja moni on ottanut sen tavaksi pelata KuPS:aa vastaan. Se on tarkasti skoutattu ja KuPS:n eurovastustaja käytti sitä myös.

Gnistan nähtiin ensimmäisen kerran tositoimissa traagisen stadionpalon jälkeen. Gnistan taisteli itselleen tärkeän pisteen FC Interin vieraana.

- Oli kiva, että Gnistan pääsi pelaamaan tulipalon jälkeen ja he pelasivat todella hyvin. Olisi ollut väärin, jos Botuen pilkku olisi mennyt maaliin. Gnistan ansaitsi ottelusta vähintään pisteen.

- Inter joutui pitkästä aikaa puolustamaan pallottomana ja juoksemaan. Gnistan oli hyvä. Jos he jatkavat tuolla tavalla, niin heillä ei ole riskiä pudota.

- AC Oulu voitti EIF:n ja se oli tietenkin oululaisille iso voitto, Hetemaj pistää kierrosta pakettiin.

Hetemaj nähdään Ruudun studiossa myös tulevana viikonloppuna, kun studio-otteluna nähdään EIF:n ja KuPS:n välinen ottelu. Studio-ottelu on edessä sunnuntaina 28.7. kello 17.00. Lähetys alkaa kello 16.15.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia