AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 16.10.2024

Ilves Hall of Fameen nimetty ensimmäiset jäsenet

Ilves Hall of Fameen nimetty ensimmäiset jäsenet

"Zico" Hjelm Ilves-paidassa kaudella 1985. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kunnioittaa seuran jalkapallotoiminnan kehitykseen vaikuttaneiden merkkihenkilöiden uria ja elämäntöitä perustamalla Ilves Hall of Famen.

Ilveksen jalkapallotoiminnan historiassa on nähty lukuisia merkittäviä henkilöitä niin pelaajina, valmentajina kuin johto- ja taustatehtävissäkin. Ilves Hall of Fame -kunniagalleria tuo esiin heidän saavutuksiaan ja kunnioittaa heidän tekemäänsä ansiokasta työtä seuran hyväksi.

Ensimmäiset Ilves Hall of Fameen nimetyt henkilöt ovat Ilveksen harjoittaman urheilun vahvana taustavoimana vaikuttanut, kahdesti Ilves ry:n puheenjohtajana toiminut ja myöhemmin seuran kunniapuheenjohtajaksi valittu Pekka Terho, Ilves Futis-Liigaakin perustamassa ollut ja seurassa monipuolisissa johto- ja taustatehtävissä toiminut Ilves ry:n kunniajäsen Jarkko Savola sekä entiset Ilves-kapteenit Ari Hjelm, Markku Wacklin, Seppo Räsänen ja Johanna Lindell.

Markku Wacklin ja Seppo Räsänen olivat mukana nostamassa Ilvestä Mestaruussarjaan vuonna 1978 ja juhlivat seurassa Suomen Cupin voittoa 1979. Heidän lisäkseen myös Ari Hjelm kuului Ilveksen menestysvuosien joukkueeseen, joka voitti Suomen mestaruuden vuonna 1983, SM-pronssia 1984 ja SM-hopeaa 1985. Peliuransa päättänyt Wacklin toimi joukkueen apuvalmentajana kausina 1985–1986. Johanna Lindell oli mukana nostamassa Ilveksen naisten edustusjoukkuetta SM-sarjaan vuonna 1987 ja toimi sen pitkäaikaisena kapteenina. Kaudella 1987 Ilveksessä Mestaruussarjan maalipörssin voittanut Hjelm pääsi juhlimaan Suomen Cupin voittoa seurassa vuonna 1990. Wacklin toimi Ilveksen miesten edustusjoukkueen päävalmentajana vuosina 1993–1994 ja Hjelm vuonna 1997.

Ilveksen kunniagalleriaan valittuja henkilöitä kunnioitetaan juhlaseremonialla ennen lauantaina 19.10. Tammelan Stadionilla pelattavaa Veikkausliigan Mestaruussarjan päätöskierroksen ottelua Ilves–SJK, jossa keltavihreät taistelevat yhä Suomen mestaruudesta. Edesmenneille Terholle ja Räsäselle osoitettavien kunnianosoitusten vastaanottajina toimivat heidän sukulaisensa.

Lisää uutisia